Nu s-ar intoarce in ruptul capului intr-o Romanie care ii enerveaza

Nu s-ar intoarce in ruptul capului intr-o Romanie care ii enerveaza

0 228
Scriitorii dizidenti  Dumitru Tepeneag si Dorin Tudoran, unul exilat la Paris, celalalt in Statele Unite, se afla la Brasov pentru a participa la lucrarile Colocviului national universitar de literatura romana contemporana, care le este dedicat. Tepeneag isi aminteste ca Ceasusescu i-a facut chair un mare bine cand l-a constrans sa plece in exilul francez. Colocviul este gazduit timp de doua zile de Aula Universitatii Transilvania.
Cea de-a zecea editie a Colocviului National Universitar de Literatura Romana Contemporana, organizat de Facultatea de Litere, reuneste la Aula Universitatii „Sergiu Chiriacescu”, profesori, cercetatori si studenti din 13 universitati din tara. Desi traieste in Franta de peste 40 de ani, Dumitru Tepeneag a venit la Brasov pentru a lua parte la colocviu. Celebrul scriitor crede ca Ceausescu i-a facut un mare bine cind l-a exilat la Paris si chiar i-a salvat viata.
Dupa 40 de ani petrecuti la Paris, Dumitru Tepeneag nu s-ar intoarce in Romania.
Nici Dorin Tudoran, poetul roman disident exilat si el, in Statele Unite, de regimul comunist, nu ar reveni in tara.
Ca in fiecare an, Colocviul este structurat pe doua sectiuni, care corespund fiecarei zile de desfasurare. Joi a fost randul studentilor sa vorbeasca despre operele invitatilor, iar vineri conferentiaza cadrele didactice si cercetatorii despre autorii invitati. Evenimentul este sprijinit de Primaria Municipiului Brasov.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.