Brasoveanul Mihai Marinescu s-a clasat pe locul zece la Monza

Brasoveanul Mihai Marinescu s-a clasat pe locul zece la Monza

0 221
Pilotul brasovean Mihai Marinescu care face parte din echipa Zeta Corse, a reusit sa se claseze pe locul zece in cursa de duminica, la Monza. Aceasta cursa a facut parte din prima etapa a sezonului 2013 al World Series by Renault, iar brasoveanul a pilotat noul sau monopost Formula Renault 3.5.
Dupa ce sambata brasoveanul a reusit sa se claseze pe locul opt, in cursa de duminica Marinescu a luat startul de pe ultima pozitie a grilei de start (26) si la iesirea din a doua sicana urcase deja pana pe locul 13. Marinescu a rezistat presiunilor venite din partea unor piloti cu experienta in competitii precum GP2 Series sau GP3 si s-a mentinut pe pista in duelul roata la roata cu rusul Mihail Alesin, campionul Formula Renault 3.5 din sezonul 2010.  Dupa cele 29 de tururi Mihai Marinescu a reusit un meritat loc 10, reusind sa plece cu cinci puncte de la Monza dupa terminarea ambelor curse.
Am vrut sa maximizez cat mai mult potentialul pe care il am si am izbutit sa demonstrez ca pot puncta in pofida dificultatilor din calificari. Inca ma acomodez cu masina si cu echipa si sunt impresionat de nivelul de combativitate din acest campionat. Aici depasirile sunt mult mai agresive si totul se desfasoara la un alt nivel comparativ cu Formula 2, campionatul in care am evoluat sezoanele precedente. Avem de lucrat la calificari, pentru ca e clar ca putem strange mult mai multe puncte daca reusim sa avem sesiuni de calificari bune. Am salvat cinci puncte care vor fi pretioase in economia campionatului. Sper sa putem lua startul la etapa urmatoare din Spania (27-28 aprilie Motorland Aragon)”, a declarat Marinescu.
 
Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.