Au invatat sa citeasca si sa scrie in limba strabunilor

Au invatat sa citeasca si sa scrie in limba strabunilor

0 240
Este vorba despre cativa elevi de la Colegiul National Andrei Muresanu, care in penultima zi din saptamana "Scoala altfel" au avut parte de o altfel de lectie de istorie, mai interactiva si mai plina de curiozitati decat in mod obsnuit. Alfabetul chirilic i-a surprins de aceasta data pe scolari, care au transcris articole cu caractere chirilice din ziarul politic "Gazeta de Transilvania", in limbaj contemporan.
Timp de cateva ore, cativa elevi de clasa a XI-a de la Colegiul National Andrei Muresanu au venit la Muzeul Casa Muresenilor pentru a participa la o altfel de lectie.
Pe parcursul intalnirii, tinerii, au putut afla tot felul de informatii despre utilizarea alfabetului chirilic in scrierea limbii romane intre secolele XVI si XIX.  Ziarul politic  "Gazeta de Transilvania" a fost cel care le-a tinut loc de aceasta data de manual.
Daca in mod obisnuit, in timpul saptamanii, pragul muzeului nu este atat de des calcat, zilele acestea a tot fost trecut de grupuri de elevi care s-au bucurat sa descopere istoria si obiectele locului.
Ca sa vina in intampinarea elevilor, mai ales in saptamana "Scoala Altfel", reprezentantii Muzeului Casa Muresenilor, au pregatit lectii interactive si povestioare amuzante, tocmai pentru ca micii scolari sa ramana placut impresionati si sa revina, de ce nu, si cu parintii.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.