Atentie la munca la negru – amenzi de peste 1,6 milioane lei

Atentie la munca la negru – amenzi de peste 1,6 milioane lei

0 229
Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de 1,674 milioane lei pentru muncă la negru ÅŸi au identificat 293 persoane care lucrau fără forme legale, în urma a 2.050 controale efectuate săptămâna trecută, informează un comunicat al InspecÅ£iei Muncii, remis marÅ£i AGERPRES.
Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate nouă propuneri de cercetare penală, iar pentru 39 persoane fizice s-au aplicat sancÅ£iuni contravenÅ£ionale pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.
În domeniul relaÅ£iilor de muncă, totalul amenzilor aplicate în perioada 25-29 martie a fost de 2,39 milioane lei, precizează purtătorul de cuvânt al InspecÅ£iei Muncii, Eugen Tifin.
În aceeaÅŸi perioadă, pentru domeniul securităţii ÅŸi sănătăţii în muncă au fost făcute 1.462 controale, iar totalul amenzilor s-a ridicat la 753.100 lei. La 11 angajatori s-a dispus oprirea din funcÅ£iune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare.
Angajatorii au comunicat inspectoratelor teritoriale de muncă 24 de evenimente care, în urma cercetărilor, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Recordul îl deÅ£ine, pentru perioada menÅ£ionată, judeÅ£ul Buzău cu ÅŸase evenimente. În urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus în domeniul relaÅ£iilor de muncă 4.269 de măsuri, iar în domeniul securităţii ÅŸi sănătăţii în muncă – 2.049. InspecÅ£ia Muncii va urmări, prin inspectoratele teritoriale de muncă, îndeplinirea în termen a măsurilor dispuse de către inspectori.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.