Se intoarce dl.Gitenstein sa despagubeasca victimele confiscarilor din perioada comunista si cea...

Se intoarce dl.Gitenstein sa despagubeasca victimele confiscarilor din perioada comunista si cea a Holocaustului!

0 244
Am citit cu stupoare in media …neutra despre "aranjamentul" dlui Basescu pentru a-l "alege", pe 25 aprilie a.c., pe fostul ambasador american Gitenstein ca Presedinte al Fondului Proprietatea. Fondul asta de supersmecheri a fost constituit din "sustragerea" a circa 4,5 miliarde euro din portofoliul de actiuni a celor mai rentabile unitati economice, inca de stat.
Este cea mai nerusinata "afacere" pusa la cale de Tariceanu si manarita pe suferinta fostilor proprietari, victime, conform legii, ale nationalizarilor comuniste. S-a infiintat, chipurile acest "fond" ca sa-i despagubeasca pe acesti fosti proprietari!.
Dar a venit dl. Gitenstein si a introdus intre acestia si "victimele Holocaustului " !! Dar in prevederile legii nu scrie asa ceva despe care vorbeste "suplimentar" dl.Gitenstein pentru bunul motiv ca confiscarile s-au facut …dupa instaurarea LEGALA a comunismului.!
Cand in conducerea PCR si a Guvernului Groza erau multi etnici evrei. Si ca sa fie lucrurile clare, s-a autopropus si viitor presedinte de fond. Iata ce a declarat fostul ambasador in cuvantarea sa de adio, cand l-a decorat Dl Basescu cu cea mai inalta distinctie romaneasca: „Guvernarea precedentă a adus un administrator financiar străin, Franklin Templeton, pentru a administra Fondul Proprietatea, în valoare de circa 4 miliarde de euro, înfiinÅ£at pentru despăgubirea victimelor confiscărilor ilegale de proprietăţi din perioada comunistă ÅŸi cea a Holocaustului.(!?) Fondul Proprietatea este totodată cea mai mare listare individuală de pe piaÅ£a românească de capital. ÅžI acÅ£ionar minoritar al multora dintre companiile de stat româneÅŸti.''
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.