Dacia Sandero electrica victorie la Raliului Monte Carlo

Dacia Sandero electrica victorie la Raliului Monte Carlo

0 246
O masina Dacia Sandero transformata in automobil 100% electric de cativa pasionati din Slovenia a reusit sa castige una dintre probele Raliului Monte Carlo dedicat masinilor ecologice, devansand modele titrate precum Tesla Roadster si Toyota Prius. Masina pilotata de un sloven si un francez a castigat proba de consum de energie la care au participat 83 de echipaje.
Masina a fost modificata de un inginer sloven pe nume Andrej Pečjak care a castigat proba de consum de energie la Rallye Monte Carlo des Energies Nouvelles alaturi de copilotul sau francez Frederic Mlynarzick.
Acest Sandero electric de 1.589 kg greutate a castigat proba de consum de energie, devansand doi concurenti cu masini americane Tesla Roadster, si doua Toyota Prius, daca e sa ne referim doar la top 5.
La proba de consum de energie au participat 83 de echipaje cu diverse masini, de la Toyota Auris si Honda Insight, pana la Opel Ampera si Ferrari 458 Spider.
Ca tipuri de propulsie vorbim de o mare diversitate, de la hibride clasice, masini cu biocombustibil E85, hibride incarcabile la priza si masini pe GPL. Interesant este ca pe locul 66 s-a clasat o Dacia Logan care functiona pe etanol E85, condusa de francezi.
Anul trecut primele trei locuri la proba Consum au fost ocupate de Tesla Roadster.
Relatand victoria, presa slovena il citeaza pe Andrej Pečjak care spune ca lumea a ramas uimita de faptul ca Sandero-ul modificat a devansat masinile americane sport Tesla.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.