Bugetul Brasovului a crescut cu 13%

Bugetul Brasovului a crescut cu 13%

0 226
Bugetul municipiului Brasov pe 2013 a fost stabilit la 597 de milioane de lei, in crestere cu 13 procente fata de anul precedent. Municipalitatea are la dispozitie in acest an 198 milioane de lei pentru finalizarea lucrarilor incepute, pentru demararea unor investitii noi sau intretinerea unor obiective. Cei mai multi bani se vor duce catre capitolele transport si invatamant iar bugetul pentru zone verzi s-a redus cu 20% fata de 2012.
Cea mai mare contributie la bugetul local o au in acest an cotele si sumele defalcate din impozitul pe venit, care vor asigura 189 de milioane de lei.
Din taxele si impozitele locale au fost atrase 177 de milioane lei, iar din sumele defalcate din TVA, 77 de milioane. Restul banilor vin din subventiile de la bugetul de stat (33 de milioane de lei) si din fondurile europene atrase de Brasov – 73 de milioane lei.
Cel mai mare cosumator de fonduri in 2013, la Brasov, va fi transportul. Acest capitol, care include toate cheltuielile de executat pentru reparatia si intretinerea strazilor, precum si subventiile acordate Regiei Autonome de Transport consuma 27,46% din banii orasului. Un capitol foarte costisitor este si invatamantul, catre care se duc 21,27% din banii Municipalitatii. De altfel, pentru cele 66 de scoli din municipiul Brasov, Primaria este cea care trebuie sa acopere toate categoriile de cheltuieli. Cultura si sportul primesc si ele, in acest an, 8,04% din buget.
Politia Locala va fi si ea dotata cu 3 masini noi de interventie.
Serviciile sociale ale municipiului „costa“, in 2013, 39 de milioane lei. Suma reprezinta 6,5% din bugetul total al Brasovului.Bugetul pentru zone verzi este unul dintre putinele care se reduc drastic in acest an, cu cel putin 20% fata de 2012. 10,57 milioane de lei sint alocati pentru parcuri si spatii verzi. Banii se duc pe plantari si toaletari, pentru material dendrologic, reparatii la locurile de joaca si pentru mobilier urban nou.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.