Dezastru la simularea de anul acesta la Bacalaureat

Dezastru la simularea de anul acesta la Bacalaureat

0 224
In conditii reale, doar ceva mai mult de o treime din candidati ar fi luat examenul, un rezultat cu 20% mai slab decat cel de anul trecut. Matematica s-a dovedit inca o data materia care a dat cele mai mari batai de cap elevilor, care s-au prezentat la examene intr-un procent de doar 66,18%.
Simularea la bacalaureat s-a dovedit un dezastru la Brasov.
Daca in vara procentul de promovabilitate a fost de 51%, la simularea de anul acesta, abia 1400 dintre cei 4200 de elevi prezenti la toate probele au reusit sa obtina medii peste 6, spune Ariana Bucur, inspector scolar general al ISJ Brasov.
Absenteismului continua sa fie o mare problema. La toate probele examenului de simulare au fost prezenti doar 66,18% dintre elevi.
Singura speranta pentru ca lucrurile sa se imbunatateasca pana la examenele din vara este ca unitatile scolare sa-si analizeze rezultatele si sa inceapa ore sustinute de pregatire cu elevii.
Reprezentantii Inspectoratului Scolar sunt si ei dispusi sa ofere asistenta si sprijin profesorilor care desfasoara programe de pregatire suplimentara.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.