Vantul bate, apa trece, pietrele de moara raman

Vantul bate, apa trece, pietrele de moara raman

0 280
Codul portocaliu de la Conventia extraordinara a PDL a facut ravagii printre democrat-liberali. A smuls din radacini credinta in unitatea partidului in jurul lui Traian Basescu. Cel care, dupa ce s-a invartosat ani intregi sa urineze contra vantului din imnul portocaliu, i-a dat in week-end o mana de ajutor si a dezradacinat primul unitatea pedelista.
Dupa ce a batut vantul, i-au trecut toate apele pe numaracii buletinelor care l-au dat castigator pe Vasile Blaga in fata Elenei Udrea. N-o sa-i spele, insa, nici sapte ape pe scandalagiii portocalii, care au pierdut pausal lamentabil la capitolul imagine, dupa ce s-au huiduit si s-au acuzat de furt. Au ramas pietrele, in ciuda postarii de despartire a tatucului Basescu, cel care si-a controlat infinit mai bine lacrima decat in precedentele „Draga Stolo” si mai belicosul „Rusine, Dinu Patriciu!”.
Pietrele sunt, insa, de moara, si nu de la jocul cu pietricele ci ditai bolovanii pe care si Basescu si partidul si i-au lepadat reciproc de la beregati si pot de-acum zburda liberi de balastul amintirii vremurilor de unitate, imnuri si consens. Asta si pentru ca Adrian Videanu, alt mare specialist in pietre – de marmura, de data asta – a lipsit cu zambetul pacific cu care anunta de regula ca au venit voturile din diaspora si au cocotat-o pe Elena Basescu in fruntea partidului. 
Cele doua firme de morarit – Basescu SA si Pedele SRL – ramase fara obiectul muncii, nu vor mai macina aceeasi faina. Desi latinul ar fi spus, in intelepciunea lui proverbiala, eiusdem farine, – in traducere libera pentru Victor Ponta tot o apa si-un pamant – privindu-i pe seful statului si fostii ciraci de care s-a despartit pe blog.
Sa numaram daunele: i-a batut vantul dezbinarii, i-au trecut toate apele numararii, le-au ramas doua pietre de moara proaspat dezlegate de la gat. Prea mari sa le ia Elena Udrea sa-si faca un colier, prea mici pentru ca pedeleii lui Blaga sa pozeze credibil in sisifii care le rostogolesc la deal pe Golgota opozitiei. Daca nu-i ajung lui Videanu pentru un trotuar, le-a putea inchiria USL-ul pentru conventia la care Victor si Crin vor anunta ca se despart.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.