Dusa promite la Brasov – dotari militare la nivel NATO!

Dusa promite la Brasov – dotari militare la nivel NATO!

0 230
Dotarea fortelor aeriene la nivelul trupelor NATO face parte din strategia Ministerului Apararii Nationale. Ministrul Mircea Dusa a vizitat joi Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda" din Brasov, unde i-a asigurat pe tinerii care au imbratisat cariera de militar ca toti vor fi integrati in sistem.
Modificarile care au avut loc la nivelul legislatiei educationale nu mai ofera perspectiva unei cariere garantate in domeniul de studiu. Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a dorit sa se asigure la Brasov ca aceste schimbari nu vor afecta si sistemul de invatamant militar.
Planul de scolarizare in sistemul de invatamant militar a fost gandit in concordanta cu posibilitatile de preluare ale armatei in fiecare an.
Pentru ca fortele aeriene reprezinta principalul pilon in materie de doctrine militare, o serie de modernizari si dotari ale armatei vor avea loc in urmatoarea perioada.
Ministerul Apararii Nationale nu are in calcul doar programul de modernizare a armatei romane ci si o strategie bugetara de asigurare a unei cresteri a bugetului de 0,3% din PIB in fiecare an.
Astfel pana la finele anului 2016, oficialii militari spera sa ajunga la o crestere de 2%, procent prevazut in documentele semnate cu ocazia intrarii Romaniei in NATO.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.