Zilele de 2 si 3 mai 2013, declarate zile libere

Zilele de 2 si 3 mai 2013, declarate zile libere

0 229
La totalul de 12 sarbatori legale (opt vor fi in timpul saptamanii) cu ocazia carora se vor acorda, evident  zile libere, Guvernul Ponta a mai acordat inca doua. Astfel   zilele de 2 si 3 mai 2013 sunt declarate drept zile libere in sectorul public, "unind" Ziua muncii (1 mai) de sarbatorile pascale(5-6 mai) .
Dispozitiile hotararii pot fi aplicate si angajatilor din sectorul privat, in masura in care partenerii sociali stabilesc astfel. Practic aceste zile libere se adaugă celei de 1 mai, când se marchează Ziua InternaÅ£ională a Muncii, ÅŸi precede PaÅŸtele, care se va sărbători anul acesta pe 5 mai. Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a cerut Guvernului sa declare 2 si 3 mai drept zile libere, pentru ca ziua libera 1 Mai sa fie legata de Sarbatoarea de Paste, din 5 mai. Vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Dragos Raducan, a declarat insa, miercuri, agentiei Mediafax, ca zilele libere acordate de stat pe 2 si 3 mai nu ii vor determina pe romani sa stea in statiunile din tara 5-6 zile, astfel ca nu se va inregistra nicio crestere a turismului intern.
Afirmatia ramane doar exemplificare unei noi doze de pesimism in locul unor oferte tentante pentru turistii romani si straini.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.