CJ vrea un milion de euro din spatiile de pe Diaconu Coresi...

CJ vrea un milion de euro din spatiile de pe Diaconu Coresi 1

0 236
Conducerea Consiliului Judetean vrea sa scoata maximum de profit din spatiile pe care le detine in cladirea de pe Diaconu Coresi nr. 1. Aici functioneaza cabinetele mai multor stomatologi carora li s-a cerut inca din 2010 sa decida daca vor sa le cumpere ori sa accepte scoaterea lor la licitatie. Cei care nu s-au decis sau refuza sa accepte pretul stabilit de evaluator nu vor mai putea functiona in sediile pe care conducerea judetului vrea sa incaseze aproape un milion de euro.
Sefa comisiei de sanatate din Consiliul Judetean, Mariana Caju, considera ca stomatologii platesc o redeventa mult sub pretul pietei. Caju spune ca sumele se situeaza intre 44 si 100 de euro pe luna, in conditiile in care cladirea este afla in plin centru istoric, unde preturile sunt de zeci de ori mai mari. Dentistilor de aici li s-a oferit in 2010 posibilitatea sa aleaga daca vor sa cumpere spatiile in care functioneaza sau le parasesc. Doi dintre dentisti nu au depus nici o optiune, iar 6 refuza sa recunoasca raportul de evaluare.
In prezent, stomatologii platesc o redeventa de 35 de euro pe metru patrat pe an. Ei si-ar putea cumpara spatiile si cu 15% avans si 36 de rate lunare. Intr-un cabinet lucreaza doi medici, astfel ca fiecare dintre acestia ar trebui sa plateasca circa 17.000 de euro pentru spatiu. Daca ar vinde toate spatiile, Consiliul Judetean ar incasa cel putin 930.000 de euro. Medicii care au decis sa cumpere spatiile pot depune avansul pana la 31 martie si conducerea Consiliului Judetean spune ca nu va accepta prelungirea situatiei actuale.
In prezent, Consiliul Judetean incaseaza circa 1.400 de euro pe luna din redevente, ceea ce inseamna ca sunt necesari 60 de ani pentru a incasa banii pe care i-ar obtine din vanzare.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.