GERMANIA, LA VOLANUl EUROPEI, DAR CU PICIORUL PE FRANA!

GERMANIA, LA VOLANUl EUROPEI, DAR CU PICIORUL PE FRANA!

0 236
De multi ani se stie ca SOROS nu este doar speculantul bursier genial din legende, ci si un mega-agent de influenta al marelui capital, beneficiind de informatii provenite de la nivelul cel mai inalt, speculate mai departe cu mare abilitate, in favoarea aceluiasi capital!! De regula, opiniile importantului personaj, ce si-a creat chiar …propria sa retea de influenta lovesc mai ales in ideea unei Europe Unite,competitor economic direct al capitalului american. Firesc deci ca acum sa speculeze zgomotos gafele mari ale liderilor de azi din Europa. Insa avertismentele sale trebuie privite cu luciditate, cum este si cea care urmeaza: "Am trecut de la o criză la alta. Germania a făcut minimul necesar numai pentru păstrararea monedei euro, dar doar atât! Asta a menÅ£inut condiÅ£iile de criză, care acum sunt vechi de patru ani", a declarat profetic Soros.
Miliardarul american vede problemele majore ale Europei pe două paliere.
"În primul rând, Germania se află pe scaunul ÅŸoferului. Chiar dacă nu dictează politica economică, niciun plan major nu poate fi propus fără să se fi obÅ£inut anterior acordul Berlinului. A doua problemă este că Germania impune ţărilor îndatorate austeritate, iar reducerile forÅ£ate de cheltuielui bugetare nu sunt soluÅ£ia eficientă ", afirmă Soros.
SituaÅ£ia nu poate decât să se înrăutăţească, a avertizat el.
"Mă tem că Europa se află într-o criză existenÅ£ială. Ţările datoare sunt supuse dictatelor ţărilor creditoare ÅŸi au fost pur ÅŸi simplu retrogradate la statutul de membri de rang secund. Nu cred că este acceptabil politic", a spus miliardarul american.
Măsurile de austeritate ar putea declanÅŸa o spirală deflaÅ£ionistă, care să conducă la salarii mai mici, concedieri ÅŸi reducerea consumului. O astfel de evoluÅ£ie ar crea o recesiune de durată, în care povara îndatorării continuă să crească, a declarat el.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.