Aeroportul international Brasov-Ghimbav, licitatie pentru concesiune in luna martie

Aeroportul international Brasov-Ghimbav, licitatie pentru concesiune in luna martie

0 246
Conducerea Consiliului JudeÅ£ean a venit cu noi informatii legate de evolutia Aeroportului. Prin vocea vicepresedintelui Mihai Pascu brasovenii au putut afla ca s-a predat amplasamentul pentru realizarea pistei. Va reamintim ca in prima parte a lunii ianuarie (12.01.2013) CJ Brasov a publicat adjudecarea realizarii Pistei, denumirea atribuita contractului de autoritatea contractanta fiind: Proiectarea si executia suprafetelor de miscare aeroportuare- pista de aterizare decolare a Aeroportului International Brasov Ghimbav”. Se aÅŸteaptă, se spunea in declaratie, ca în aceste zile sa vina Avizul Autorităţii Aeronautice si imediat ce condiÅ£iile meteo vor fi favorabile, firma castigatoare va deschide ÅŸantierul.  
Licitatia va fi in martie
Cu o mica intarziere (in ianuarie s-a spus ca in 10 zile) acum s-a anuntat ca ca nou termen martie, adica luna viitoare, CJ Brasov va scoate la licitaÅ£ie ÅŸi cel de-al doilea “pachet de lucru”, primul fiind Pista. Caietul de sarcini va fi structurat pe trei directii (componente):
– realizare aerogara
– realizare turn de control
– concesionare activitate de operare.
Caietul de sarcini este in lucru la o firma brasoveana.
Ca noutate apare faptul ca cei de la ROMATSA au zis “PAS” in ce priveste realizarea Turnului de control. Aceasta are o singura explicatie: Cancescu nu s-a tinut de cuvant atunci cand a promis ca va asigura o finantare publica, situatie in care ROMATSA s-a retras. Din declaratii si informatii oficiale Guvernul Ponta nu a prins in Buget bani pentru Aeroportul de la Brasov. Practic a copiat ce au facut si cei care au mai ocupat functi de premier: Tariceanu Boc si Ungureanu.
Este de neinteles declaratia facuta de catre Mihai Pascu: “Ne-ar fi plăcut aÅŸa cum vă anunÅ£am în luna ianuarie, ca terminalul să fie făcut tot de către noi, de Consiliulul JudeÅ£ean,  din bani publici. Din păcate, bugetul alocat judeÅ£ului BraÅŸov pentru acest an este 0 lei pentru aeroport, motiv pentru care nu mai putem gândi construcÅ£ia acestui turn de control din bani publici”.
In situatia  in care alocarile bugetare pentru Judetul Brasov sunt atat de mici, dupa cum declara insusi Aristotel Cancescu; cand nu sunt bani suficienti pentru spitale, drumuri sau Directia copiluilui, ar trebui sa fie atrasi investitori, asa cum se face de regula in lume pentru astfele de proiecte, nu sa fie cheltuiti banii publici.
De altfel este in afara regulilor optiunea de realizare pe “segmente” (pista, aerogara, terminal etc.) a Aeroportului, inafara unei abordari unitare Proiectului ! Cum ar fi fost de altfel normal.
 
Vom reveni cu detalii legate de situatia la zi a celui mai asteptat proiect de catre brasoveni, pentru ca oficialii (Mihai Pascu, vicepreÅŸedintele CJ BraÅŸov) declarau ca “Proiectul tehnic este aproape gata. Pasul următor este obÅ£inerea avizului Autorităţii Aeronautice Române la acest proiect tehnic”. Adica, se spune ca urmeaza sa soseasca  – Avizul, in situatia in care Proiectul tehnic este aproape gata”.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.