Fondul Proprietatea – un TUN …liberal??

Fondul Proprietatea – un TUN …liberal??

0 241
Cum ajung la straini banii "perlelor"economiei romanesti? Simplu. Fondul Proprietatea (FP) ar putea acorda anul acesta un dividend brut de 0,0408 lei/acÅ£iune din profitul obÅ£inut anul trecut, în valoare cumulată de 562,1 milioane de lei. Ce înseamnă asta? De ce acesti bani (aproape 1 miliard, de la infiintare!)  nu au fost si nu sunt reinvestiti pentru retehnologizare si cresterea valorii actiunilor? Având în vedere că acÅ£ionarii străini deÅ£in 58,2% din Fond, iar românii – doar 37,3%, putem spune că nerezidenÅ£ii vor primi în total 327 de milioane de lei!.
Banii Fondului provin în cea mai mare parte din participaÅ£iile pe care acesta le deÅ£ine la „perlele“ economiei româneÅŸti – OMV Petrom, Hidroelectrica, Aeroporturi BucureÅŸti, Romgaz, Transgaz, Transelectrica, filialele de distribuÅ£ie ale Electrica (inclusiv cele privatizate), distribuitorii locali de gaze etc.
AcÅ£ionarii români – persoane fizice ÅŸi juridice – vor primi mai puÅ£in de 210 milioane de lei, iar Ministerul FinanÅ£elor – aproximativ 112.000 de lei.    
                               

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.