Cerb captiv la Moeciu de Sus

Cerb captiv la Moeciu de Sus

0 300
Un cerb este tinut in captivitate la Moeciu de Sus. Inchis intr-un tarc, animalul se chinuie in zadar sa scape de crengile de brad pe care proprietarul unei pensiuni i le-a legat de coarne cu sarma. Politistii si cativa reprezentanti ai unei asociatii de protectia animalelor au gasit in curtea pensiunii si doi dulai Saint-Bernard jigariti si tinuti in mizerie. Patronul risca inchisoarea daca nu are autorizatie de detinere a cerbului.
O turista cazata la pensiunea din Moeciu de Sus a avertizat presa si organizatiile de protectia animalelor in legatura cu cerbul tinut in captivitate. Animalul este foarte prietenos, semn ca este obisnuit cu oamenii, da nu s-a obisnuit cu crengile de brad legate cu sarma de coarne, care il deranjeaza in mod evident. Potrivit legii, animalul poate fi tinut in captivitate daca detinatorul are o autorizatie, insa conditiile in care este tinut cerbul la pensiunea din Moeciu de Sus nu respecta cu siguranta normele.
Politistii din Moieciu s-au apropiat de animale doar la insistentele reprezentantilor organizatiei de protectia animalelor. Surpriza a fost sa descopere in curte si doi caini  rasa Saint-Bernard, tinuti in conditii insalubre. Cusca era plina de excremente iar patrupedele nu aveau mancare si apa si sunt extrem de slabe. Organizatia de protectia animalelor spune ca patronul pensiunii risca cel putin o amenda, daca nu chiar inchisoare, in cazul in care nu are autorizatie pentru detinerea cerbului.
Nu este singurul caz din judetul Brasov de animale salbatice tinute in captivitate. In zonele turistice, multi patroni se gandesc sa atraga mai multi clienti si sa castige mai multi bani din exploatarea animalelor salbatice pe care le detin de cele mai multe ori ilegal. 
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.