Caravana vestilor proaste pentru agricultori

Caravana vestilor proaste pentru agricultori

0 247
Micii fermieri brasoveni primesc vestile proaste cu caravana. 13 primarii din judet vor fi cutreierate de Caravana "In dialog cu agricultorii", care le va explica noua politica agricola comuna pentru intervalul 2014-2020. Micii cultivatori si crescatori vor afla ca trebuie sa plateasca si ei impozit si ca sansa lor este sa se asocieze.
Caravana va trece, dar in judet jumatate din terenul arabil ramane nelucrat.
Noua Politica Agricola Comuna pentru 2014- 2020 va fi explicata pe intelesul tuturor in cadrul unor intalniri din 13 primarii din judet. Caravana "In dialog cu agricultorii" va incepe la data de 14 februarie in Teliu si se vor incheia in 14 martie la Dragus.
Fermierii vor primi si vestea proasta a impozitarii venitorilor cu 16 % dar si conditiile in care se aplica aceasta impozitare, intrata in vigoare la 1 februarie 2013 printr-o ordonanta a Guvernului. La nivel national 630.000 de fermieri persoane fizice care vor fi impozitati anul acesta pentru ca detin peste 2 ha de teren si efective de animale ale caror productii depasesc necesarul propriu de consum si sunt aducatoare de venituri.
Micii fermieri vor fi sfatuiti sa se asocieze, spune Mihai Dobrinas – director Directia Judeteana Agricola Brasov, care considera ca este singura lor sansa de supravietuire in mediul economic national.
Agricultura si turismul sunt vitale in dezvoltarea judetului Brasov, sustin autoritatile dar situatia din teren este extrem de proasta, in conditiile in care jumatate din terenul arabil al judetului este nelucrat. Din totalul de 295.584 de ha suprafata agricola, terenul arabil ocupa 118.347 de hectare, pe jumatate din care nu se cultiva nimic.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.