Universitatea Transilvania, Academica BNR la 3-a editie

Universitatea Transilvania, Academica BNR la 3-a editie

0 287
Lansarea oficiala a celei de-a treia editii "Academica BNR", organizata in colaborare cu Universitatea Transilvania din Brasov, a fost realizata luni de Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, in cadrul conferintei cu tema "Ce poate si ce nu poate face o banca centrala" din 11 februarie 2013.
La eveniment au fost invitati sa participe ministrul educatiei, Remus Pricopie, secretarul de stat pentru cercetare, rectori si cadre didactice ale celor 21 universitati partenere, reprezentanti ai comunitatii academice si financiar-bancare locale, mass media.
Lucrarile forumului vor continua pe parcursul intregii saptamani, cele aproximativ 35 de cadre didactice participante avand posibilitatea de a dezbate subiecte de mare actualitate din domeniul economic, expuse intr-un cadru interactiv de catre membrii Consiliului de administratie si specialisti ai BNR, reprezentanti ai Academiei Romane, Consiliului Fiscal, Bursei de Valori Bucuresti, Institutului Bancar Roman, analisti financiari.
Tema abordata de Guvernatorul BNR este extrem de actuala, existand aprinse dispute intre bancherii centrali, acestia intrebandu-se legitim care sa fie obiectivul principal al politicii monetare si in ce conditii poate fi obstructionata indeplinirea acestuia de alte considerente?
Dupa "Marea inflatie" prin care a trecut majoritatea tarilor industrializate in anii '70  raspunsul la aceasta intrebare parea evident. Bancile centrale, pe plan national, trebuie sa urmareasca reducerea inflatiei la un nivel scazut.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.