Alesii USL de Brasov l-au sfidat pe Aristotel Cancescu

Alesii USL de Brasov l-au sfidat pe Aristotel Cancescu

0 267
Parlamentarii brasoveni de la USL au votat bugetul care defavorizeaza flagrant Brasovul. Desi liberalul Aristotel Cancescu, unul dintre liderii Coalitiei, le-a cerut alesilor USL sa nu  voteze varianta de buget propusa de Cabinetul Ponta, senatorii si deputatii i-au ignorat solicitarea, invocand interese nationale. Brasovul ramane in acest an cu un buget cu 20% mai mic decat in 2012, cand actualii USL-isti erau in opozitie.
Presedintele Consiliului Judetean Brasov era miercuri foc si para pe guvernantii care au alocat Brasovului un buget infim, mai mic anul acesta este cu 20 de procente decat anul trecut. Asta in conditiile in care in 2012 PNL era in opozitie; zgarcenia Guvernului Ponta zadarniceste astfel toate proiectele USL in judet:
„Avem buget mai mic decat pe vremea PDL-ului cand a fost un buget de pedeapsa pentru culoarea nostra politica; acum, insa, bugetul e mai mic decat atunci si repartizarea nu a fost facuta pe criterii corecte; e inadmisibil  mai mic decat judetul Covasna”, a spus Cancescu intr-o conferinta de presa
Aristotel Cancescu le-a cerut prin urmare parlamentarii PNL si PSD sa nu voteze bugetul care defavorizeaza atat de flagrant Brasovul. Alesii liberali si cei social-democratia au votat insa bugetul incropit de Cabinetul Ponta, invocand interese nationale si sustinerea Guvernului. Ioan Ghise a pretextat chiar ca singura miza a bugetului este asigurarea pensiilor si salariilor si ca restul tintelor sunt secundare. Petre Roman spune ca fondurile de echilibrare au fost negociate cu Cancescu, despre care spune ca stia ca alesii liberali vor vota bugetul. Deputatul PSD Ioan Adam are mari probleme sa explice ratiunea votului pe care l-a dat in Parlament in favoarea bugetului si dovdeste ca la capitolul oratorie este corigent, in ciuda veneratiei tampe si timorate cu care se raporteaza la el studentii care se mai inghesuie sa faca Dreptul, ca in vremurile cand toate pitipoancele patriei aveau in poseta o patalama de absolvent. Colegul sau Emil Nita este insa infantil de sincer si comunica alesilor ca el a votat bugetul Romaniei, prin urmare este scutit de obligatiile fata de brasovenii care l-au trimis in Parlament.
In timp ce alesii brasoveni din coalitia aflata la putere au votat bugetul, zecile de amendamente depuse de catre parlamentarii opozitiei referitoare la aeroport sau crearea de locuri de munca nu au fost incluse in raportul comisiilor. In semn de protest, toti parlamentarii Opozitiei au parasit sala inaintea votarii bugetului, care a trecut cu 309 voturi pentru.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.