Cornul si laptele furnizate scolilor sunt o risipa

Cornul si laptele furnizate scolilor sunt o risipa

0 280
Este constatarea unei analize care a urmarit eficienta programului in Bucuresti, Brasov, Constanta, Bacau si Iasi. Fundatia care a efectuat ancheta a descoperit ca, in orase, copiii se bat cu laptele primit la scoala in timp ce, in mediul rural, acesta ajunge hrana pentru animale.
La Brasov, laptele se distribuie in acelasi ambalaj necorespunzator in care a  fost pus pe bancile elevilor inca de la inceputul anului scolar.
Fundatia pentru Recuperare, Integrare si Promovare Sociala a constatat, in urma unei analize  privind impactul si eficienta programului "Cornul si laptele" in orase ca Bucuresti, Brasov, Constanta, Bacau si Iasi, ca alimentele pe care elevii le primesc zi de zi la scoala au o calitate indoielnica. Este si motivul pentru care multi dintre ei folosesc produsele ca sa se bata cu ele in clasa, in timp ce copiii de la tara isi hranescu animalele din gospodarie cu laptele si cornul asigurate prin program national.
La Brasov, Inspectoratul Scolar Judetean inca primeste sesizari legate nu doar de ambalajul laptelui ci si de calitatea sau de programul de distribuire a laptelui si cornului. Cu toate acestea, laptele se livreaza in scolile brasovene in acelasi ambalaj necorespunzator in care a fost pus pe bancile elevilor inca de la inceputul anului scolar, chiar si dupa ce firma care livreaza produsul a incasat numeroase amenzi.
In ciuda calitatii indoielnice a multor produse livrate scolilor, unii elevi din zonele in care s-a facut ancheta sunt multumiti ca au ce manca.
Faptul ca distribuirea laptelui si a cornului necorespunzatoare nu se intrerupe se datoreaza faptului ca Uniunea Europeana considera ca este vorba de un drept castigat de categoria sociala pe care o reprezinta elevii.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.