Sanatatea brasoveanu nu se numara printre prioritatile Guvernului Ponta

Sanatatea brasoveanu nu se numara printre prioritatile Guvernului Ponta

0 244
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta va trebui sa isi finalizeze pe bani proprii lucrarile de modernizare, incepute in urma cu patru ani.
Reprezentantii Consiliului Judetean, in administrarea caruia se gasesc spitalelor din oras, vor trebui sa gaseasca surse proprii de venituri, pentru ca Brasovul nu va primi de la Ministerul Sanatatii niciun leu in 2013.
Guvernul nu da bani nici pentru investitii in Spitalul Judetean, dar nici pentru construirea  promisului spital clinic universitar de la Harman, pe care aproape toti candidatii USL la alegerile parlamentare din decembrie anul trecut l-au trecut printre prioritatati. In bugetul pe 2013 al Ministerului Sanatatii sunt prinse doar trei obiective majore de investitii in toata tara – Institutul Cantacuzino si spitalele de la Cluj si Iasi, incluse in categoria 1A de interes regional.
Daca pentru continuarea reabilitarilor, Consiliul Judetean va folosi cele aproape 2 milioane de euro obtinute in urma vinzarii Spitalului de boli dermato-venerice, pentru dotari, Spitalul Judetean va fi nevoit sa gaseasca o „varianta de rezerva“, in lipsa banilor de la bugetul de stat sau de la bugetul judetean. Aceasta ar putea fi accesarea unor sume prin axa de finantare cu fonduri europene care se va deschide in luna mai, pentru modernizarea si dotarea spitalelor cu Unitati de Primiri Urgente. Cat despre spitalului regional al Brasovului, propus sa fie realizat la Harman, parlamentarii USL spun ca va  putea fi adus in discutie doar dupa 2014.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.