Basescu n-aduce acasa tot salariul european

Basescu n-aduce acasa tot salariul european

0 258
Menajul Ponta-Basescu nu scapa nici el de clasicul scandal domestic dintre coabitanti. EL n-a adus suficienti bani acasa. Pe modelul consacrat in coabitarile din Romanika, EA se ratoieste gospodareste cu o mana in sold. Intors de la Bruxelles cu 9 miliarde de euro mai putin decat era prevazut, Traian Basescu isi ia portia de cicaleala isterica din partea consoartei politice cu care imparte relatia nepotrivita in care au intrat de cateva luni. Sa fi baut asta banii la o palinka de impacaciune cu Viktor Orban, alaturi de care l-a vazut toata Europa hahaind ca-n vremurile bune in stabilimentele europene? Precis s-a dus sa se chercheleasca cu ungurele in  loc sa-l faca cu ou si cu otet pentru blestematele alea de steaguri secuiesti. Ce stie betivanul asta chel cum se tine o tara de odrasle flamande? Nu-i suna bietului Ponta in urechi porunca ceausista Victoras, ai grija de copii?
Reprosurile vor fi tocate, cu siguranta, in forma asta de catre Antene si presa obedienta guvernantilor. Ponta, gospodina de treaba, lasata acasa cu toate trebile pe cap, si haimanaua de Basescu, pe post de pierde-vara ne-nstare sa negocieze la Bruxelles un buget mai acatarii pentru Romanika. Mitul lui Basescu bun negociator a apus, a spus Ponta dupa ce Uniunea Europeana a alocat patriei pentru perioada 2014-2020 cu 9 miliarde de euro mai putin decat ce se spera. De fapt, spera Ponta, care pretinde ca ar fi aranjat suma cu Van Rompuy si Barroso, liderii institutiilor europene care ne stabilesc fondurile. Asta inseamna ca, odata cu mitul negociatorului Traian a decedat si legenda aranjorului Victoras, cel care vine mereu din Belgia cu burta supta de cat s-a batut pe ea cu maharii Europei. Mai ramane ca Ponta, acest anima al relatiei de coabitare de care pe Basescu il doare in an(im)us, sa vina la ghiseele Europei sa-ncaseze personal banii, ca o nevasta acrita care a obtinut dispensa pentru a-i ridica chenzina sotului alcoolic.
Ne-a murit mitul, a sucombat si legenda. Intre viata si moarte se zbate si fabula ca Romanika chiar va reusi sa atraga cele 40 de miliarde pe care ni i-a alocat coana Evropa.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.