Dobanda la depozite pe un trend descrescator?

Dobanda la depozite pe un trend descrescator?

0 283
Anul 2013 nu pare sa fie unul de consolidare a dobanzilor oferite la depozite. Bancile au continuat si in ianuarie procesul de reducere a remuneratiilor oferite la economiile in lei ale populatiei.
Volksbank a revizuit de curand dobanzile oferite la plasamente. Astfel, dobanzile oferite la depozitele persoanelor fizice in lei au fost reduse cu 0,25-0,50 puncte procentuale, Reducerile au fost mai mici in cazul maturitatilor mai mari, de 6 si 12 luni – pentru a incuraja economisirea pe termen lung.
Noile dobanzi la lei pornesc de la 5,50% pentru depozitele pe o luna si ajung la 6,25% pe an in cazul depozitelor pe 12 luni. ”Atragerea de clienti noi si de resurse de pe piata locala este una din prioritatile noii strategii a Volksbank. Insa vrem sa avem o crestere sanatoasa, care sa ne asigure stabilitate in viitor si de aceea nu vrem sa intram intr-un razboi al preturilor”, a precizat Marius Istrati, sef departament Dezvoltare Produse Persoane Fizice in cadrul Volksbank.
Ultima modificare operata de Volksbank in nivelul dobanzilor a avut loc in iunie 2012. Si Banca Romaneasca a decis sa reduca dobanzile oferite persoanelor fizice, acesta fiind al doilea val de scaderi operat de banca in luna ianuarie.
Cea mai mare scadere a fost in cazul depozitelor pe 3 luni, respectiv 0,3 procente. Noua oferta a bancii presupune dobanzi de pana la 6% pe an, pentru depozitele cu scadenta pe 6, 9 si 12 luni. In prezent, rata medie a dobanzii la depozite in piata variaza intre 5% si 5,60%, in functie de scadenta.
 
Sursa: Conso.ro.
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.