Ponta a promovat, in sfarsit, de clasa zero

Ponta a promovat, in sfarsit, de clasa zero

0 272
Dupa ce i-a tinut pe jar pe parinti inca de la inceputul anului, Victor Ponta a decis in sfarsit ce va face cu clasa zero. Ramane cum era, adica la scoala, si va ajunge la gradinita doar acolo nu sunt spatii suficiente sau adecvate. La Brasov decizia era luata inca de anul trecut. Daca parintii micutilor care au facut clasa zero la scoala se declara multumiti de cunostintele copiilor, sunt si mamici disperate ca odraslele lor or ajunge la scoala inainte de vreme.
Dupa aproape 10 zile de balbe si insinuari, Guvernul s-a decis asupra clasei pregatitoare. Din punct de vedere legal, clasa 0 ramane in scoli. Administratiile locale o vor putea muta in gradinite doar daca nu exista suficient spatiu in institutia de invatamant. Unii dintre parintii care au copiii in grupa mare nu agreeaza decizia si declare ca ar face tot posibilul ca odrasla sa inceapa scoala de la 7 ani. Unii ar fi chiar in stare sa plece din tara.
Multumiti se declara parintii ai caror copii implinesc 7 ani pana in toamna si care se pregatesc sa-i inscrie pe cei mici direct in clasa I. Se simt usurati, mai ales ca stiau de anul trecut unde sa ii inscrie.
Copiii care sunt deja in clasa 0 sunt incantati. La fel si parintii, dupa ce au constatat ca micutilor le-a prins bine contactul cu scoala.
Inscrierile pentru clasa 0 sunt programate pentru luna aprilie. Doar cei care nu au implinit inca 6 ani se pot inscrie in clasa pregatitoare si numai dupa ce vor trece printr-o evaluare specifica.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.