Patinoarul din Poiana se face in ceasul al 12-lea

Patinoarul din Poiana se face in ceasul al 12-lea

0 274
O saptamana. Atat mai au la dispozitie constructorii pentru finalizarea patinoarului din Poiana Brasov, unde se lucreaza la foc continuu. Desi oamenii sunt optimisti ca vor termina la timp, organizatorii  au un plan de rezerva: mutarea competitiilor de patinaj artistic si short track din cadrul FOTE la Carta, langa Miercurea-Ciuc. Conducerea comitetului de organizare a festivalului nu agreeaza solutia, la care i-ar putea constrange insa incetineala exasperanta a autoritatilor de la Bucuresti.
Existenta unui al doilea patinoar la Brasov, in afara celui olimpic din Parcul Sportiv, era una din conditiile gazduirii intrecerilor pe gheata din cadrul festivalului olimpic al tineretului european. Guvernul a taraganat atat de mult deblocarea banilor incat s-a ajuns ca lucrarile pe amplasamentului vechiului patinoar din Poiana Brasov sa se faca chiar in ceasul al doisprezecelea. Pana pe 5 februarie, patinoarul trebuie acoperit cu o structură uÅŸoară, trebuie montate tribunele, dar ÅŸi restul dotărilor cum ar fi: mobilier, sisteme de afiÅŸaj, sonorizare, echipamente electrice de ventilaÅ£ie ÅŸi frigorifice. Constructorii sunt foarte optimisti si spun ca vor fi gata la termen. Grigore Milan, seful de proiect, spune ca astazi pe santier vor fi adusi puscariasi de la Codlea pentru a ajuta la umflarea si ridicarea balonului. In cazul, putin probabil, in care patinoarul nu va fi gata, va fi aplicat un  plan de rezerva: mutarea intrecerilor la Cata, langa Miercurea-Ciuc, unde exista un patinoar adecvat. Solutia de rezerva nu este pe placul conducerii comitetului de organizare a festivalului olimpic, pus in imposibilitate sa actioneze la timp de deciziile luate cu foarte mare intarziere la Bucuresti:
Pe patinoarul din Poiana Brasov urmeaza sa aiba loc probele de patinaj artistic si short-track, in timp ce pe patinoarul olimpic din Brasov se vor desfasura meciurile de hochei pe gheata. Festivalului olimpic al tineretului european se organizeaza in perioada 17-22 februarie in Brasov, Poiana Brasov, Predeal, Cheile Gradistei si Rasnov si va duce in zona peste 1500 de sportivi din 45 de tari.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.