Familia Nita – schimb de stafeta in CJ Brasov

Familia Nita – schimb de stafeta in CJ Brasov

0 312
Apele s-au ales. Consilierii care au fost pe liste electorale si au fost “promovati” in Parlament prin votul unidirectionat (USL) din decembrie au predat mandatul unor colegi de partid. Desemnarile facute din listele de supleanti sunt validate de arhicunoscutii sefii politici Constantin Nita (PSD), Aristotel Cancescu (PNL), resprectiv Ion Dinita (PC). Totul s-a facut democratic si la vedere in urma plecarii lui Sebastian Grapă (PNL, fost PD dar si fost PSD) ÅŸi Viorel Chiriac (PSD) la Senat, dar si a lui Ion Ochi la Camera Deputatilor.
Plenul CJ Brasov si-a improspatat randurile, conform algoritmului din USL, cu:
– Luana Minea (PSD).
– Emil Niţă junior (PSD),
– Adrian Maxim (PNL),
– Nicolae Cristei (PC).
La prima vedere s-ar putea crede ca este o eroare, au plecat trei consilieri judeteni in Parlament si au intrat patru supleanti. Sunt patru intrari si datorita completarii locului vacant rezultant prin plecarea in Guvernul Ponta a liberalului Valentin Åžoneriu. Acesta a trebuit sa-si depuna mandatul de consilier judetean in urma incompatibilitatii cu functia executiva de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, o numire de ultima ora.
Trebuiesc consemnate evolutiile mai speciale din familiile Nita Emil (cunoscut om de afaceri dat si fost consiler local, consilier judetean, subprefect si prefect) si Dutu Gheorghe (om de afaceri, fost deputat, fost consilier judetean, secretar de stat). In cele doua familii asistam la primele schimburi de stafeta in politica brasoveana.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.