Elodia nu este in manastiri

Elodia nu este in manastiri

0 264
„Elodia Ghinescu sau o femeie cu semnalmentele acesteia nu figureaza in evidentele niciuneia dintre cele 310 manastiri din tara noastra“. Este anuntul Patriarhiei Romane, dupa ce Cristian Cioaca a insinuat recent ca fosta sa sotie s-ar ascunde, sub o identitate falsa, intr-o manastire de maici din Romania, si a cerut anchetatorilor sa solicite Patriarhiei sa faca verificari amanuntite pentru a o gasi.
Raspunsul autoritatilor ecleziastice vine la putin timp dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins solicitarea lui Cioaca de a se dispune in cazul sau inlocuirea masurii preventive. Refuzul magistratilor bucuresteni a venit insotit si de aluzia ca fostul sot al Elodiei n-ar fi in toate mintile.
Fara a considera ca inculpatul Cioaca Constantin Cristian sufera de o severa afectiune psihica ce il face sa creada ca toate autoritatile uneltesc impotriva sa, tribunalul considera – se spune in raspunsul instantei – ca organele de urmarire penala trebuie sa depuna toate staruintele legale pentru a se asigura ca se afla in fata unei persoane care este apta sa raspunda penal inclusiv din punct de vedere psihic.
Avocata lui Cristian Cioaca, Maria Vasii, considera ca judecatorul l-a jignit pe Cioaca cu aceasta afirmatie si ca a facut „un exces de putere, substituindu-se unui medic psihiatru“ si a asigura presa ca Cioaca nu sufera de nicio afectiune psihica si, prin urmare, nu are de ce sa fie supus unei expertize psihiatrice. Dosarul in care Cristian Cioaca este acuzat de uciderea sotiei sale Elodia Ghinescu se va judeca, cel mai probabil, la Brasov.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.