Controale la telefoane in puscarii

Controale la telefoane in puscarii

0 240
Cazul de la Brasov, unde o batrana de 71 de ani a fost pacalita prin telefon de un individ care i-a spus ca fiul ei este in stare grava la spital, se dovedeste a fi un fenomen infractional la scara nationala. Politistii din Bacau au inregistrat zeci de plingeri care prezentau situatii identice.
Politistii au, pina in prezent, 20 de suspecti, dintre care doi sint puscariasi, despre care se banuieste ca au inselat, prin telefon, mai multi cetateni cu sume de bani cuprinse intre 2.000 si 5.000 de euro“. „Povestea“ este copiata la indigo dupa cea a batranei din Brasov.
Partile vatamate au fost contactate telefonic de persoane care s-au dat drept membri ai familiei sau apropiati ai acestora si care afirmau ca au fost implicate in accidente rutiere si au nevoie de sume de bani pentru a solutiona aceasta problema“.
Acest gen de inselaciune este „ultima moda“ printre escrocii care opereaza in toata Romania. Chiar daca nu s-a dovedit ca infractorii ar fi actionat si in zona Brasovului, oamenii legii ii sfatuiesc pe cetateni sa fie vigilenti si sa anunte autoritatile la numarul de urgenta 112 daca au vreo banuiala ca urmeaza sa fie inselati.
In Penitenciarul Codlea gardienii au inasprit controalele menite sa depisteze telefoanele mobile pe care rudele sau acolitii detinutilor incearca sa le introduca in puscarie. Angajatii Penitenciarului confisca frecvent celulare cu care puscariasii incearca sa comunice cu cei de afara, uneori reusind chiar sa controleze retelele de prostituate pe care le conduceau inauinte sa fie condamnati.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.