Mortii din Algeria se simt bine conectati la aparatele MAE

Mortii din Algeria se simt bine conectati la aparatele MAE

0 248
MAE a gestionat bine criza ostaticilor din America. Celula de criza a functionat atat de bine incat premierul Victor Ponta nu are nimic sa-si reproseze. Trebuie sa fim de acord cu seful Guvernului. Inca doua zile daca mai tinea criza, celula condusa de vorbetele excesiv Titus Corlatean ii salva pe toti cei cinci romani de la statia de gaze din desertul algerian.
Din pacate, niste baieti cu arme au pus capat conflictului, soldat cu doi morti in evidentele noastre, fara sa stie ce planuri de salvare concoctau Titus si Victor la Bucuresti.
Nu e Guvernul vinovat de tragedie. Dar poarta toata raspunderea pentru ca maharii de la Externe, impreuna cu desteptii din SIE au decis sa nu dea informatia despre al doilea roman ucis. Ca si cum asta l-ar fi tinut in viata. A fost un gest de sadism diplomatic sa-i intretii familiei iluzia ca barbatul traieste si este doar ranit intr-un spital din In Amenas. Doar pentru ca premierul si ministrul Externelor sa poata declara ca au gestionat bine criza.
Nu avea nimeni pretentia din partea statului sa trimita fulger in Algeria un comando de baieti duri, care sa-i extraga pe romani de sub nasul teroristilor. Asta se intampla doar in filme. Dar Victor si Titus s-au distribuit intr-o pelicula proasta, mintind la inceput din lipsa de informatii, mai apoi cu buna stiinta.
Departamentul ala de comunicare din celula s-o fi constituit pe baza proiectului Ghise de vesti bune. Ala care pretindea presei sa asigure proportia de stiri bune si rele in jurnale si ziare.
Probabil ca venea la rand o stire pozitiva, asa ca desteptii au decis sa-l mai tina in viata in comunicate pe raposatul din Algeria.
Astia au gestionat o criza, dar era aia din Sanatate.  Mortii din Algeria se simt bine in clinica MAE.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.