Aeroportul international Brasov-Ghimbav – 56 de milioane de euro fara pista

Aeroportul international Brasov-Ghimbav – 56 de milioane de euro fara pista

0 258
Consiliul Judetean Brasov a luat decizia de a scoate la licitatie de concesiune constructia terminalului si a celorlalte constructii conexe ale aeroportului international Brasov-Ghimbav, informeaza Agerpres.
Decizia vine dupa ce la finele anului trecut s-a semnat contractul pentru realizarea in 12 luni a pistei cu o lungime de 2.820 de metri, latime de 45 de metri si un cost de 12,7 milioane de euro plus TVA, bani din bugetul Consiliului Judetean.
Reprezentantii CJ Brasov spun ca fondurile pentru constructia terminalului si a celorlalte cladiri conexe ar fi vorba despre maximum 56 de milioane de euro.
"In acest moment avem bani doar pentru constructia pistei pentru care in luna noiembrie anul trecut s-a semnat contractul cu firma Vectra din Brasov care a castigat licitatia.
In ceea ce priveste restul constructiilor, adica terminalul si celelalte cladiri conexe dorim sa dam drumul in luna februarie la o licitatie de concesiune pentru partea de proiectare, finantare, constructie si operare, pentru restul constructiilor viitorului aeroport in asa fel incat sa intram in parteneriat cu o entitate privata. La concesiune, avantajul autoritatii locale este ca, poate, avand in vedere lucrarile pe care CJ le-a facut si le face la aeroport din bani publici, sta la masa cu alte pretentii fata de partenerul privat.
In ceea ce priveste fondurile pentru constructia terminalului si a celorlalte cladiri conexe ar fi vorba despre maximum 56 de milioane de euro", a precizat vicepresedintele CJ, Mihai Pascu, citat de Agerpres.
Constructia pistei care are o lungime de 2.820 de metri si o latime de 45 de metri, costurile fiind de 12,7 milioane de euro plus TVA, bani din bugetul CJ, va incepe in luna aprilie, cu finalizare in termen de 12 luni, a mai declarat vicepresedintele CJ Brasov.
In plus, oficialul local a mai spus ca reprezentantii Romatsa au venit cu sugestia ca autoritatea publica, respectiv CJ, sa ia in calcul realizarea turnului de control din fonduri publice avand in vedere echipamentele care urmeaza sa fie instalate in turnul de control.
"Asta inseamna alte costuri, iar noi facem acum demersuri la bugetul national pentru a vedea cati bani vor fi alocati proiectului 'Aeroportul international Brasov-Ghimbav'.
Va pot spune ca presedintele CJ, Aristotel Cancescu, a avut o discutie cu ministrul (Transporturilor – n.r.) Relu Fenechiu care a spus ca sustine acest proiect", a mai aratat Pascu.
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.