Miting pentru autonomie – concurenta PCM vs UDMR?

Miting pentru autonomie – concurenta PCM vs UDMR?

0 262
 
Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, a anunţat că aştepată o confirmare oficială a UDMR de participare la mitingul pentru autonomie.
Liderul Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că după anunÅ£ul primarului UDMR din Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, de a fi prezent în data de 10 martie la Târgu MureÅŸ, pentru a participa la mitingul pentru autonomie, aÅŸtepată o confirmare oficială din partea Uniunii de participare la acest eveniment.
"Sper ca la 10 martie toate partidele se alăture să vină aici (la mitingul pentru autonomie, n.r.) ÅŸi am salutat declaraÅ£ia domnului Antal Arpad, primarul din Sfîntu Gheorghe, care a declarat că pe 10 martie va fi la Târgu MureÅŸ. După această declaraÅ£ie aÅŸtept ÅŸi reacÅ£ii oficiale din parte UDMR", a spus Biro Zsolt. PreÅŸedintele Partidului Civic Maghiar a precizat că deÅŸi oficial nici Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania nu a confirmat participarea la miting, speră ca la 10 martie toate partidele maghiare să fie prezente.
Biro Zsolt a spus că PCM va ajuta la organizarea acestui miting pentru autonomie, iar membrii PCM din Covasna ÅŸi Harghita vor sprijini întreaga acÅ£iune inclusiv prin organizarea transportului persoanelor din aceste judeÅ£e.
"PCM va ajuta în organizare, vom ajuta membrii noÅŸtri din Covasna ÅŸi Harghita ÅŸi cu organizarea transportului. Avem membri care au firme de transport, pot să ne ajute", a precizat el.   
Liderul PCM a subliniat că ideea organizării unui miting pentru autonomie la Târgu MureÅŸ a aparÅ£inut PCM "a propus ca organizator să fie Consiliul NaÅ£ional Secuiesc, pentru a scoate evenimentul din sfera politicului".
Biro Zsolt a declarat pe 8 ianuarie, în cadrul unei conferinÅ£e de presă, că în luna martie circa 10.000 de maghiari vor participa la un miting, pentru a arăta că nu sunt de acord cu ideea unei reorganizări administrativ-teritoriale, care să nu includă Å¢inutul Secuiesc ca regiune distinctă.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.