BASESCU, MANA MOARTA DIN CONSILIUL EUROPEI !

BASESCU, MANA MOARTA DIN CONSILIUL EUROPEI !

0 269
 
Recent, unul din liderii liberalilor europeni, fostul premier belgian, Guy Verhofstadt nu s-a sfiit sa declare: "problema cu actuala echipă de conducere a Comisiei Europene È™i a Consiliului European este că, în numele partizanatului politic se pun presiunii nejustificate pe anumite state membre UE, unde la putere se află alte guverne decât cele creÈ™tin-democrate sau populare. InstituÈ›iile europene au fost practic confiscate de agenÈ›ii electorali ai dreptei europene, care le folosesc ca pe niÈ™te instrumente de presiune împotriva propriilor adversari politici din Europa".
La sfarsitul anului trecut fostul premier Guy Verhofstadt avertiza public: " De exemplu, in Ungaria lui Viktor Orban s-a încălcat grav ConstituÈ›ia țării, dar pentru că Orban este lider de partid popular, a fost aplaudat la scenă deschisă în Parlamentul de la Strasbourg de reprezentanÈ›ii partidului din care face parte comisarul Reding.
Tot asa, in Bulgaria, crima organizată face legea în economie cu pistolul È™i grenada în mână, iar cazurile de corupÈ›ie se înmulÈ›esc. Dar, dl. Barroso a lăudat Bulgaria… Acolo premier este Boyko Borisov, tot un popular european din alianta de dreapta.
Și în România, cât a fost Boc, în plină operaÈ›iune de deturnare a fondurilor europene, Vivianne Reding È™i Barroso au tăcut.
In prezent politiciana comisar Vivianne Reding se foloseÈ™te abuziv de poziÈ›ia sa pentru a lovi politic în imaginea României din raÈ›iuni electorale È™i ideologice,care este stat membru UE. Iar la nivel de decizie, în Consiliul European i se poate suspenda chiar votul. Or, acolo este bătălia pentru dominaÈ›ie politică în Europa.
Daca in 2011, social-democraÈ›ii europeni aveau numai doi premieri în Consiliul European, in prezent in jurul mesei sunt premieri social democraÅ£i din Danemarca, Belgia, Austria, Slovacia, CroaÅ£ia, Olanda si "liderul" FranÅ£a. Dar social democraÅ£ii se află la putere È™i la BucureÈ™ti, chiar daca nu si la masa!
Doar astfel, configuraÈ›ia votului se schimbă…. constituind un pericol pentru baronii popular- europeni care încă fac jocurile politice È™i economice în Consiliu.
Pierzând încă un vot, ei nu mai pot să îÈ™i impună când vor programele aberante. Dacă Băsescu este pastrat… "mana moarta" în Consiliu, popularii europeni mai pot inca să controleze Europa si implicit să controleze România. De aceea pentru Bruxelles e important Basescu …si nu Ponta!
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.