Doctorus maximus, latina minimus

Doctorus maximus, latina minimus

0 277
Bietii social-democrati, urmasi de proletari, nu sunt obisnuiti sa primeasca daruri. Poate de-aia isi fac singuri cadouri. Cum si-au petrecut copilaria politica prin fabrici si uzine, au fost intarcati devereme de la magia cadoriselilor de Craciun.
Cand si-au desertat urnele cu voturi sub brad si s-au pomenit cu atatea adeziuni populare, n-au mai stiut ce sa faca de emotie, de teama sa nu le fure cineva bucuria au dat iama in pachete fara sa-i mai astepte si pe tovarasii de joaca liberali. Asa se face ca ministerele manoase au intrat in dota PSD; in putinele cazuri in care penelistilor le-a revenit un portofoliu gras, pesedistii au avut grija sa le smantaneasca de institutiile profitabile.
CNADNR i-a fost suflata lui Fenechiu de la Ministerul Transporturilor pentru a fi trecuta in zestrea marilor proiecte a lui Sova. Ce-i drept, Sova are nevoie de drumuri sa ajunga in pelerinaj la Ierusalim, sa se mai documenteze la Muzeul Holocaustului.
Baricadati in biroul din Palatul Victoria, pesedistii s-au scremut cateva zile pentru a gasi formula Guvernului Ponta 2. Nu doar poporul s-a adunat ciopor la televizor sa vada minunea dar si partenerii liberali au degerat sub balcoane si stucaturi sa afle ce surprize le-au pregatit mai numerosii acoliti.
Vrand sa dea o patina religioasa unui jaf politic intre pradatori, Victor Ponta scris cu suficienta tampa pe blog Habemus Guvernus! cand a terminat imparteala in favoarea partidului pe care il conduce.
Eram cu totii hotarati sa uitam de plagiatul lui Victoras, mai ales acum ca s-a intepenit in fruntea guvernului omonim 2. Dar Ponta nu ne lasa si, de la inaltimea doctoratului, a emis o prostie cu glazura latineasca. M-asteptam de la absolventii de drept sa stie nu latina – ar fi prea mult – dar macar expresiile consacrate, gen Habemus Papam. Dar cand esti doctorus maximus iti permiti sa stii latina la minimus. Si daca Ponta a facut dreptul, pesedistii si-au luat dreptul. Acum, ca au in mana toate fondurile, poate ii aloca sefului lor un ajutor de minimis pentru invatarea catorva expresii in limba latina. Macar pentru ungerea Cabinetului Ponta tertiorum.
 
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.