Vremea de prima si a doua zi de Craciun

Vremea de prima si a doua zi de Craciun

0 256
Si la Brasov zilele geroase vor sfarsi brusc de Craciun. Aerul polar continental deosebit de rece se retrage spre Europa de Est, dar pentru încă două zile Å£ara noastră va avea un regim termic sub normele climatologice ale perioadei: ger noaptea ÅŸi dimineaÅ£a în est ÅŸi centru, unde valorile ajung până la minus 20 de grade.
Urmează o încălzire semnificativă a vremii în zilele de Crăciun, datorită unei mase de aer din ce în ce mai cald în nuanÅ£e de portocaliu. Prin urmare, încălzirea se va resimÅ£i încă din ajunul Crăciunului în regiunile deluroase din vest ÅŸi centru ÅŸi apoi, temperatura creÅŸte în toată Å£ara, dar mai ales la deal ÅŸi la munte, unde după-amiaza se pot înregistra maxime de peste 10 grade.
Revin însă precipitaÅ£iile, mai ales cub formă de ploaie în vestul, centrul ÅŸi nordul ţării ÅŸi nu este exclus să apară poleiul.
 
Vremea la munte
La munte, săptămâna se încheie cu vreme bună. În cursul zilei, soarele se arată printre nori ÅŸi doar izolat mai sunt condiÅ£ii de fulguială.
Noaptea, norii se regrupează ÅŸi ninge pe arii extinse în MunÅ£ii Apuseni ÅŸi în nordul CarpaÅ£ilor Orientali, unde se vor mai depune câÅ£iva centimetri de zăpadă. În restul masivelor, ninsorile îÅŸi fac apariÅ£ia izolat.
Temperaturile se menÅ£in scăzute mai ales dimineaÅ£a, dar în ajunul Crăciunului ÅŸi de Crăciun vremea se va încălzi semnficativ.
Nu trebuie să ne facem griji, STRATUL DE ZÄ‚PADÄ‚ este suficient în toate staÅ£iunile montane ÅŸi măsoară 75 cm la Sinaia Cota, 51 cm la Predeal, peste 15 cm la BraÅŸov, iar în Poiană este mai mare, aproape dublu, la PăltiniÅŸ are o grosime de 26 cm, în staÅ£iunile din MunÅ£ii Apuseni stratul de zăapadă a ajuns pe la 25 cm.
 
Luni, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaÅ£a în nordul Moldovei, iar în restul ţării, temperatura aerului va înregistra o creÅŸtere semnificativă, în medie cu 5…6 grade mai mult decât duminică.
În regiunile nordice vor fi înnorări ÅŸi pe arii restrânse se vor semnala precipitaÅ£ii slabe sub formă de ploaie ÅŸi lapoviţă.
Vantul suflă cel mult moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 8 minus 7 grade în Moldova ÅŸi 9…10 grade cu plus în dealurile din sudul Banatului.
In zona Brasov temperatura va oscila intre – 2 si 4 grade Celsius, fara sanse de precipitatii.
În BucureÅŸti, mâine, cerul rămâne noros, dar nu sunt prognozate precipitaÅ£ii.
Temperatura maximă ajunge la minus 5 minus 4 grade, iar în noaptea de Ajun mercurul din termometre va coborî până spre minus 9 minus 7 grade.
 
MarÅ£i, în prima zi de Crăciun, vremea se încălzeÅŸte în toată Å£ara, dar mai ales la deal ÅŸi la munte.
Vântul este alert în vest, sud-est ÅŸi pe crestele munÅ£ilor, iar temperaturile maxime se încadrează între 5 ÅŸi 15 grade, cu valori mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă din Lunca Dunării, dar ÅŸi mai ridicate spre 17 grade în sudul Banatului.
La Brasov, vom fi confrutati cu temperaturi pozitive (maxim doua zile), s-ar putea inregistra o maxima de 12 grade Celsius; nu vor fi sansa de precipitatii.
Åži în capitală, de marÅ£i, vremea se încălzeÅŸte simÅ£itor –meteorologii au prognozat 4…5 grade cu plus.
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.