Băsescu a eÈ™uat ca preÈ™edinte!! ZIARELE SERIOASE NU MAI MUSCA DIN NADA…

Băsescu a eșuat ca președinte!!
ZIARELE SERIOASE NU MAI MUSCA DIN NADA…

0 641
Dupa ce agentii nostrii parati din presa straina (…dar platiti de acasa!) au incercat sa mai forteze un tur de forta, ca la referendum, anuntand apocalipsa in Romania, s-au gasit insa si ziare serioase (nu bloguri, sau articole nesemnate!) care au facut analize maiapropape de adevar despre alegerile de la Bucuresti!
Astfel, publicaÈ›ia Süddeutsche Zeitung susÈ›ine că Traian Băsescu ar trebui să È™tie că nu va mai va mai beneficia de suportul primit din partea liderilor europeni, cu ocazia Referendumului din vară, dacă nu va respecta prevederile constituÈ›ionale. Totodata se apraciza că È™eful statului este responsabil, în mare măsură, de situaÈ›ia politică din România caci „Băsescu a eÈ™uat ca preÈ™edinte"…
Si sa vedem acum si dece: "Este extrem de conflictual È™i poartă o mare parte a responsabilității pentru faptul că È›ara este divizată în două tabere care se urăsc crâncen. DeÈ™i ar fi trebuit să fie un om de stat vizionar, un exemplu de discreÈ›ie È™i de fixare a standardelor pentru reforme democratice, Băsescu preferă violenÈ›a verbală, trădarea È™i înÈ™elăciunea.
Și mai departe despre luminatul …comandant: "Nepotismul este o altă slăbiciune a sa”, se mai arată în analiza cotidianului german care adauga mai departe ;România este o È›ară cu o calitate democratică minimă È™i mai are mulÈ›i paÈ™i de făcut pe calea către o societate matură. Ponta È™i compania ar trebui să fie conÈ™tienÈ›i că restul Uniunii Europene îi va urmări atent. Iar Băsescu ar trebui să fie conÈ™tient că escapadele sale nu îÈ™i vor mai găsi apologeÈ›i dincolo de graniÈ›ele României”. O opinie similară publică È™i cotidianul Die Tageszeitung, susÈ›inând că cel mai mare profit din nemulÈ›umirea românilor față de preÈ™edintele Traian Băsescu l-au avut social-democraÈ›ii, care ar trebui să È›ină cont de faptul că electoratul a “optat” doar pentru răul cel mai mic.
Înfrângerea categorică suferită de susÈ›inătorii preÈ™edintelui Traian la alegerile parlamentare confirmă încă o dată că românii sunt nemulÈ›umiÈ›i de actualul È™ef al statului. Deja s-a adeverit din vară aceasta.
Potrivit jurnaliÈ™tilor de la Die Tageszeitung, „Social-liberalii aflaÈ›i la guvernare au tras cel mai mare profit din respingerea lui Băsescu. Dar liderii lor, nu ar trebui să sărbătorească prea curând. Victoria copleÈ™itoare înseamnă doar că alegătorii au optat pentru răul mai mic dintre alternativele legitime”.
„Rămâne de văzut cum va arăta viitorul guvern È™i cine îl va conduce. Dar un lucru este clar: Lupta pentru putere va continua, scrie Liberation. Asta înseamnă stagnarea unei țări în locul reformelor de care are nevoie disperată.
PublicaÈ›ia mai susÈ›ine că Traian Băsescu ar trebui să È™tie că acum, dupa alegeri parlamentare, nu va mai va mai beneficia de suportul primit in vara din partea liderilor europeni, dacă nu va respecta,incercand sa speculeze prevederile constituÈ›ionale, apreciind că È™eful statului este responsabil, în mare măsură, de situaÈ›ia politică si economica din România.
Ca sa vedeti, ca au inceput, in sfarsit, sa se prinda…
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.