CONTRACANDIDATUL MEU A FOST INSUSI BASESCU!

CONTRACANDIDATUL MEU A FOST INSUSI BASESCU!

0 316
Alegerile parlamentare au confirmat că în Basarabia situaÈ›ia este invers proporÈ›ională cu cea din România. Majoritatea celor care au votat în Basarabia (pentru un pasaport romanesc, a scris cineva…) au exprimat opÈ›iuni contrare opÈ›iunilor majorității românilor din Èšară. Acest fapt arată un grad ridicat de scindare între românii din Basarabia È™i românii din dreapta Prutului!
Una dintre concluziile pe care le tragem este că alegătorii din Basarabia nu au votat pentru programe și idei politice, nu au votat nici măcar pentru persoanele care au candidat, ci au votat pentru Băsescu !
 
Contracandidatul meu a fost însuÈ™i Băsescu.
Asta demonstrează că românii de la răsărit de Prut încă se pot lăsa impresionaÈ›i de demagogia pseudopatriotică. MulÈ›i dintre cei care au votat s-au lăsat amăgiÈ›i de propagandă È™i demagogie, dar, sunt sigur, dezamăgirea nu va întârzia să vină foarte curând. Băsescu a pierdut în Èšară, în Europa, acolo unde se află marea masă de români.
Este clar că alegătorii români din Basarabia nu vor fi reprezentaÈ›i la masa guvernării, ci vor trebui să aÈ™tepte patru ani în banca opoziÈ›iei, având posibilități limitate în ceea ce priveÈ™te mersul lucrurilor în Èšară È™i schimbarea în bine a situaÈ›iei.
Nu le reproÈ™ez românilor basarabeni felul în care au votat. Îmi exprim doar părerea de rău că nu au reuÈ™it să fie pe aceeaÈ™i lungime de undă cu românii din Èšară, că sunt în continuare rupÈ›i de grijile È™i problemele fraÈ›ilor noÈ™tri de dincolo de Prut. Această ruptură È™i acest mod de contrapunere a basarabenilor față de majoritatea românilor poate accentua cliÈ™ee false de percepÈ›ie a Basarabiei în România, ceea ce noi nu ne-am dorit niciodată.
Vreau să le mulÈ›umesc tuturor basarabenilor care au ieÈ™it la vot. Le mulÈ›umesc fiecăturia dintre cei 1932 de români din colegiul meu care au înÈ›eles importanÈ›a acestor alegeri pentru următorii patru ani È™i au votat Programul propus de mine. Nu este nicio tragedie atunci când pierzi o mică bătălie locală, dar obÈ›ii victoria într-un război ca cel pornit de un om neserios È™i iresponsabil precum Băsescu. Cu aceste alegeri, epoca Băsescu practic a luat sfârÈ™it.
(Un articol scris de Victor Alexeev, candidat din Basarabia pentru Parlamentul Roman)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.