LUPTA DE CASA, INCEPE LA MASA…

LUPTA DE CASA, INCEPE LA MASA…

0 302
LUPTA DE CASA , INCEPE LA MASA…
 
Moto:
Lingura si furculita
Mamaliga-i gata, 
Cine nu-i cuminte-aici
Il iau cu lopata…                                                   
                                                          
 
Cand a atzipit , la festivitatea de decernare a Premiului Nobel pentru pace de la Oslo, Traian Basescu a avut un vis ciudat, tot gandindu-se la  rezultatele alegerilor!
 Se facea ca ajunsese in cancelaria Celui de Sus si  stătea de vorbă cu Dumnezeu, aÅŸa cum ar fi vorbit cu Blaga… Si daca tot era in vis,l-a intrebat pe Cel de Sus :
– Doamne aÅŸ vrea să ÅŸtiu si eu cum e Raiul ÅŸi cum e Iadul.
Dumnezeu l-a condus atunci către două uÅŸi. A deschis-o pe prima  si l-a indemnat sa priveasca înăuntru.
În mijlocul încăperii, o  masă rotundă  mare ,mobilierul acelasi , sa juri ca era exact ca la sediul PDL din Modrogan. Si parca se auzea , nici sa auzi nu-ti venea ,chiar latratul vestitului caine, Vasile…
Pe masă se afla un vas voluminos cu tocană, ce mirosea foarte bine, de  chiar iti lasa gura apă. Oamenii din jurul mesei  erau insa palizi ÅŸi bolnăvicioÅŸi. Păreau a fi chiar înfometaÅ£i. Å¢ineau strans linguri cu cozi lungi, ce le erau legate de braÅ£e, ca sa poata ajunge "sa ia" si de mai departe… Dar din cauza cozilor, mai lungi decât propriile mâini, nu mai puteau duce lingurile pline la gură!
Basescu s-a înfiorat  la vederea suferinÅ£ei fostilor subalterni. Aveau mancare gustoasa si n-o puteau baga in gura ! Necum in buzunare…
"Acum ai văzut,asa e Iadul…" i-a spus Dumnezeu.
Au mers apoi către cealaltă cameră ÅŸi au deschis uÅŸa . Arăta la fel ca ÅŸi prima, doar cu alt mobilier. Se găsea si acolo o masă mare , rotundă , cu un vas imbietor de tocană care, raspandea acelasi miros atragator. Oamenii de la masă aveau la indemana acelaÅŸi linguri cu coada lunga, numai ca  aceÅŸtia păreau bine hrăniÅ£i, se simteau excelent, râdeau ÅŸi glumeau între ei. Basescu a tot privit si a raspuns nedumerit: "chiar nu înÅ£eleg nimic."
"Este foarte simplu", i-a explicat Dumnezeu.
"Pentru ei,ca si pentru ceilalt , a fost nevoie doar de putin caracter si bunavointa. AceÅŸti oameni veseli si sănătoÅŸi au învăţat singuri să se ajute,pentru a se hrăni unul pe celălalt. Cei de dincolo se gândeau, dimpotriva, doar la ei înÅŸiÅŸi, ba chiar cum sa-si dea reciproc peste mana…"
Cand presedintele Norvegiei l-a trezit cu un ghiont discret, sa nu-l vada Regele motzaind, deodata Traian Blajinul s-a luminat la fatza: "asta le fac, ii pun sa-l voteze pe Ponta cu lingurile"…
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.