O masa calda pentru fiecare in Centrul Vechi

O masa calda pentru fiecare in Centrul Vechi

0 339
250 de portii de mancare calda se servesc zilnic pana vineri in Centrul Civic persoanelor fara adapost si celor nevoiase. Actiunea caritabila "O masa calda pentru fiecare", derulata de Fundatia "Transilvania Expres" in parteneriat cu Brigada 2 Vanatori de Munte "Sarmizegetusa", a ajuns anul acesta la cea de-a 13-a editie. Voluntarii sunt asteptati si ei sa sprijine actiunea de la Bisericuta de Lemn.
Cu ocazia sarbatorilor de iarna Fundatia "Transilvania Expres" in parteneriat cu Brigada 2 Vanatori de Munte "Sarmizegetusa" invita toate persoanele fara adapost si nevoiase sa serveasca o masa calda. Actiunea a pornit in anul 2000 si se intindea pe durata unei zile pentru ca in 2012 sa ajunga la cinci zile. Din data de 10 decembrie, incepand cu orele 12:00 si pana se golesc vasele, in centrul Civic, langa Biserica de lemn, cei napastuiti de soarta vor primi o portie de mancare calda si gustoasa, preparata de bucatarii dUnitatii Militare 01119 Brasov.
Cum vestile bune circula repede,  in prima zi mancarea s-a terminat inainte de ora 14, spune locotenent-colonelul Nicolae Uszkai, Ofiter de informare si relatii publice la Brigada 2 Vanatori de Munte "Sarmizegetusa" .
Locatia a fost pusa la dispozitia organizatorilor de Primaria Brasov. Meniul va fi diferit in fiecare zi si va cuprinde de la fasole cu carnati pana la orez cu pui si castraveti murati, dar si pachete cu hrana rece. Cei neajutorati sunt si cei mai multumiti.
Atat voluntarii cat si persoane fara adapost au luat parte la actiune si au dat o mana de ajutor.
Actiunea se bazeaza pe voluntariat si are ca scop ajutorarea persoanelor aflate in dificultate. Astfel, cei care doresc sa ii ajute pe cei mai putin favorizati de soarta sunt asteptati zilnic de luni pana vineri, intre orele 11 si 14 in Centrul Civic, langa biserica ortodoxa "Inaltarea Domnului".
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.