Clusterul montan – succesul turismului in Poiana

Clusterul montan – succesul turismului in Poiana

0 360
Dupa doua zile petrecute la Brasov, expertii celei mai faimoase statiuni montane franceze au recomandari clare pentru autoritatile brasovene. Specialistii din i-au sfatuit pe administratorii Statiunii Poiana Brasov si ai zonelor montane din imprejurimi sa se asocieze intr-un cluster montan. Operatorii acestor zone trebuie sa fie atenti la fiecare detaliu si sa gandeasca un produs global pe care sa il ofere turistilor, singura garantie a unui turism de succes.
Cei trei experti francezi si-au prezentat concluziile cu ocazia celei de-a doua intalniri cu primarul Brasovului, initiatorul acestui schimb de experienta. George Scripcaru i-a invitat la discutii pe toti edilii implicati in turism montan si de schi din zona Brasovului. Printre recomandarile specialistilor din Courchevel se numara asocierea statiunilor intr-un cluster montan si concentrarea operatorilor pe turistii copii.
Vincent Tassard, seful Andora PIT & Cluster Montagne a definit statiunea drept un produs global, oferit clientului – care e cel mai important; furnizorii sunt niste actori care trebuie sa functioneze perfect, operatorul de schi cu furnizorii de utilitati, de cazare, de mancare. Clientul va fi multumit si se va intoarce. Louis Guily – CEO Dianege le-a spus omologilor romani ca clientii cei mai importanti sunt copiii, carora trebuie sa li se ofere distractii diverse. Nu a vazut asa ceva dar a identificat o zona, chiar in centrul statiunii Poiana, care ar trebui pregatita special pentru copii. Yves Chedal,  presedintele Societe Trois Vallees din Courchevel,  le-a dezvaluit edililor si operatorilor romani ca miza cea mai mare este dezvoltarea unei destinatii comune, predilecta pentru turisti– Zona Brasovului
Autoritatile brasovene prezente la intalnire au convenit ca vor pune in practica recomandarile expertilor francezi. Factorul coagulator ar putea fi microregiunea Bucegi, constituta si condusa de Mihail Vestea, un specialist cu experienta in turismul montan si promovarea sporturilor de iarna. Edilii brasoveni vor sa inscrie Poiana Brasov  in Asociatia Statiunilor Montane din Europa, astfel incat strategia de dezvoltare a Poienii sa fie facuta sub indrumarea unor experti.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.