Sapte principii pentru programul de guvernare ARD

Sapte principii pentru programul de guvernare ARD

0 352
Guvernarea AlianÅ£ei România Dreaptă se va baza pe ÅŸapte principii cumulative, potrivit programului de guvernare pe care liderii ARD l-au lansat marÅ£i în dezbatere cu reprezentanÅ£i ai mediului de afaceri, ai ONG-urilor ÅŸi analiÅŸti media din zona politico-economică.
Potrivit documentului, ARD îÅŸi va baza guvernarea pe principiul atribuirii competenÅ£elor, ceea ce înseamnă că Executivul va acÅ£iona exclusiv în baza competenÅ£elor care îi sunt atribuite prin ConstituÅ£ie ÅŸi legile în vigoare, respectând în mod necondiÅ£ionat separaÅ£ia puterilor în stat.
Un al doilea principiu este cel al egalităţii, nediscriminării ÅŸi garantării drepturilor fundamentale, în baza căruia Guvernul va respecta în mod necondiÅ£ionat drepturile democratice ale cetăţeanului, consfinÅ£ite prin dreptul pozitiv.
Principiul subsidiarităţii luat în calcul de ARD pentru bună guvernare presupune limitarea sferei decizionale a Guvernului la domeniile ÅŸi problematicile care nu pot fi rezolvate mai eficient la nivel local. Un al patrulea principiu la care ARD se angajează să se raporteze este cel al proporÅ£ionalităţii, conform căruia conÅ£inutul ÅŸi forma acÅ£iunii guvernamentale vor fi limitate la ceea ce este strict necesar pentru atingerea obiectivelor asumate prin programul de guvernare.
În al cincilea rând, guvernarea ARD se va baza pe principiul transparenÅ£ei faţă de cetăţeni ÅŸi faţă de celelalte instituÅ£ii ale statului, ale Uniunii Europene ÅŸi faţă de societatea civilă.
De asemenea, Executivul se va baza, în viziunea ARD, pe principiul continuităţii, care presupune că Guvernul României va continua implementarea politicilor care vizează rezolvarea problemelor de interes naÅ£ional, indiferent de paternitate sau iniÅ£iator.
Nu în ultimul rând, ARD îÅŸi asumă principiul responsabilităţii, potrivit căruia Guvernul României este responsabil în faÅ£a Parlamentului României ÅŸi a celorlalte instituÅ£ii abilitate ale statului, precum ÅŸi în raport cu instituÅ£iile europene ÅŸi internaÅ£ionale, conform tratatelor ÅŸi angajamentelor României faţă de Uniunea Europeană ÅŸi faţă de AlianÅ£a Nord-Atlantică.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.