Fotbalul romanesc in corzi din 18 echipe in Liga I vor ramane...

Fotbalul romanesc in corzi din 18 echipe in Liga I vor ramane doar 12 !!!

0 334
Fotbalul romanesc se afla in momentul de fata intr-o suferinta foarte mare din cauza lipsei banilor iar echipele tind sa isi inchida portile din aceasta cauza. Insa Dumitru Dragomir presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), al carui salariu este de 15.000 de euro pe luna, vine cu solutia salvatoare si a vorbit despre micsorarea numarului de echipe si schimbarea sistemului de desfasurare a Ligii 1.
Se naste o intrebare in mintea oricarui roman si anume: Daca fotbalul romanesc sufera din cauza lipsei fondurilor si Mitica de la Liga are un asemenea salariu cu 18 echipe in Liga I, ce salariu va avea in momentul in care aceeasi Liga I, va avea doar 12 echipe?
De data aceasta a dat un termen exact pentru cand va face propunerea. Inrebarea nu mai este „daca?”, ci „cand?” Astfel ca din 18 echipe cate are in prezent Liga I, ar putea ajunge sa joace doar 12 sau maxim 14!!
Voi propune la prima adunare generala micsorarea numarului de echipe si trecerea la un campionat cu playoff. Va trebui pregatita o sedinta cu argumente in care presedintii de club sa decida”, a declarat Dragomir la gsptv.
El a mai spus ca 10 echipe doresc schimbarea sistemului in aceasta directie, chiar 12 putand fi pe lista finala.
Schimbarea poate interveni la mijlocul sezonului sau de pe un sezon pe altul, daca asa se hotaraste in Adunarea Generala”, a mai afirmat oficialul LPF.
Un campionat cu 14 echipe si playoff ar insemna patru meciuri in plus pe sezon, fata de campionatul actual cu 18 echipe. In plus, calitatea fotbalului va creste.
Din punctul nostru de vedere, aceasta ar fi cea mai buna mutare pe care LPF ar face-o dupa 1989, pentru ca ar creste calitatea partidelor si implicit a fotbalistilor care joaca in Romania, precum si interesul pentru Liga 1, aflat in scadere in ultimii trei ani de zile.
 
Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.