Brasovul va avea in continuare Maternitate cu Chirie

Brasovul va avea in continuare Maternitate cu Chirie

0 290
Brasovul are una dintre cele mai scumpe maternitati din Brasov. Si asta nu pentru ca ar fi dotata cu o aparatura mai sofisticata decat alte spitale cu acelasi profil, ci pentru ca imobilul in care isi desfasoara activitatea de zeci de ani de zile a fost retrocedat. Si de aici pornesc toate problemele.
Asadar, 6.200 de euro chirie va plati lunar Consiliul Judetean Brasov Bisericii Evanghelice pentru cladirea in care functioneaza Maternitatea.
Decizia a fost votata in ultima sedinta de plen fiind pentru moment singura solutie. Varianta cumpararii imobilului nu poate fi luata acum in calcul avand in vedere pretul foarte mare cerut de proprietar. Patru milioane de euro! 
“Nu avem acesti bani. Este o suma destul de importanta pentru administratia locala. Am inceput discutiile pentru inchiriere. Insa Biserica solicita, in afara de o chirie lunara de 6200 de euro,  si restante de plata din 2008. Practic mai solicita 300.000 de euro in plus” a declarat Mihai Pascu – vicepresedinte CJ Brasov, in presa locala.
Inca din anul 2007, in baza unei legi speciale privind retrocedarea patrimoniului detinut de cultele religioase, reprezentantii Bisericii Evanghelice Brasov au solicitat si, ulterior, au si primit mai multe cladiri care fusesera nationalizate abuziv de catre regimul comunist. 
"Biserica Evanghelica este proprietarul de drept al acestui imobil si acum face presiuni asupra noastra. Eu va cer sa aprobam acest proiect pentru a putea plati chiria la zi si sa gasim o solutie pe cale amiabila pentru plata sumelor restante. Sper ca acei colegi care vor ajunge in Parlament dupa 9 decembrie sa ne sprijine sa putem cumpara cladirea. Fara un ajutor de la Guvern, nu vom reusi niciodata”, a precizat Aristotel Cancescu.
Pana la noi directive, brasoveanul plateste din buzunarul sau pentru a putea avea o maternitate in orasul sau care se doreste la standarde europene.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.