China scoate Romania din criza

China scoate Romania din criza

0 123

Tara noastra incearca sa iasa din criza cu ajutorul dat de China. Concret, Romania si China intentioneaza sa inceapa in acest an, pe piata locala, mai multe proiecte „majore”. Aceste proiecte vor fi finantate de catre partea chineza, prin acest lucru incercandu-se ca majoritatea companiilor din cele doua state sa colaboreze in domenii precum cel energetic, al infrastructurii sau al protectiei mediului.
Astfel, Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videnu, a avut o intalnire cu Gao Hucheng, adjunct al ministrului chinez al Comertului, cu ocazia celei de-a XX-a sesiuni a comisiei mixte interguvernamentale dintre Romania si China.
„Pe parcursul discutiei, cei doi oficiali si-au manifestat dorinta ca in cursul acestui an sa fie demarate in Romania, cateva proiecte majore, sustinute financiar de catre partea chineza”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.
Potrivit reprezentantilor ministerului, schimburile economice din ultimii ani dintre Romania si China au crescut, iar exporturile romanesti in China au avansat anul trecut cu peste 20% fata de anul 2008. La inceputul lunii februarie, Videanu a invitat investitorii chinezi, in cadrul unei intalniri cu ambasadorul Chinei la Bucuresti, Liu Zengwen, sa propuna 4-5 proiecte de investitii in energie, infrastructura si protectia mediului in Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.