Preziceri si eresuri pentru luna martie

Preziceri si eresuri pentru luna martie

0 469
Prima luna a calendarului roman si a treia a celui iulian si gregorian, este dedicata lui Mars zeul razboiului. Denumirile zonale ale lunii—Mart; Martisor; Martiu—pastreaza radacina lingvistica a cuvintului originar sau exprima trezirea la viata a naturii inconjuratoare si incoltirea semintei semanate – Germinar-Geminariu.
In luna martie incepe aratul, semanatul, se curata livezile si gradinile, se scot stupii de la iernat si se “reteaza” fagurii de miere utilizati ca leac in medicina populara.
Sarbatorile cu data fixa si mobila, in special Macinicii sau Sfintii, alcatuiesc un stravechi inceput de an agrar, cu obiceiuri vechi si de o mare frumusete.
PREZICERI
– In luna aceasta in cite zile va fi negura in atitea in cursul anului vor fi ploi, iar cite zile va fi roua in atitea va fi bruma dupa Pasti si in tot atitea zile in luna august vor fi neguri din care cauza vor fi stricaciuni in holde si poame.
– Daca in luna martie nu va ploua va fi piine din belsug.
– De va cadea pastele in aceasta luna si in ziua aceasta va fi ploaie atunci 50 de zile va ploua sau nu va fi senin.
– In 21 ale lunii ziua este egala cu noaptea si Soarele intra in semnul Berbecelui timp prielnic negotului si calatoriilor.
– De va fi tunet cind intra Soarele in acest semn atunci va fi frica intre oameni .

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.