Alte basme ale EBEI in Parlamentul European

Alte basme ale EBEI in Parlamentul European

0 134

Europarlamentara democrat-liberala Elena Basescu a pledat in aceasta saptamana cauza unui soldat evreu rapit in 2006 dupa ce recent s-a aflat intr-o delegatie a Parlamentului European in Israel. Si pentru ca ceilalti membri ai respectivei delegatii au tacut malc, probabil nevrand sa se bage in treburile interne ale Orientului, hop EBA de colo sa se afle in treaba pe un caz izolat.
“In cadrul dezbaterii de azi, as dori sa aduc in atentia dumneavoastra cazul soldatului israelian Ghilad Shalit, rapit la Kerem Shalom in luna iunie, anul 2006, un soldat in varsta de numai 19 ani. Saptamana trecuta am facut parte din delegatia oficiala a Parlamentului European in Israel, iar una dintre intalniri a fost cu tatal lui Ghilad Shalit, Noam Shalit”, a povestit fiica presedintelui Basescu europarlamentarilor, de parka acestia taman aparusera de prin paduri sin u cunosteau cazul.

“In ciuda prevederilor articolelor 13, 23 si 126 din Conventia de la Geneva privind drepturile prizonierilor de razboi, lui Ghilad, care are si cetatenie franceza, nu-i sunt respectate dreptul de a fi vizitat de catre familie si Crucea Rosie Internationala, dreptul la un tratament uman, dreptul de a se sti cu precizie locatia in care este tinut prizonier. Tin sa precizez ca inclusiv articolul 77 din raportul Comisiei Goldstone, de altfel critic la adresa Israelului, recomanda ca Ghilad Shalit sa se bucure de drepturile asigurate de Conventia de la Geneva. Pe de alta parte, Israelul respecta drepturile prizonierilor”, a adaugat EBA.

Personal nu inteleg ce fel de prizonier normal poate fi soldatul rapit Ghilad Shalit, cand acel razboi din Peninsula Araba este unul special, nepurtat dupa regulile clasice. Si daca de paru ani partile beligerante nu se inteleg, vine EBA sa impace capra cu varza?
Si inca o schema. Am observat ca sfatuitorii EBEI se poarta ca niste redactori in preajma inchiderii editiei si care nu stiu cum sa mai umple cateva rubrici cu ultimele fleacuri care le cad sub ochi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.