Vremea pana duminica

Vremea pana duminica

0 132

Temperaturile continua sa cresca, insa duminica vine din nou frigul, anunta meteorologii.
Vremea se incalzeste de la o zi la alta pentru ca circulatia atmosferica dinspre sud aduce in continuare peste tot sud-estul Europei aer cald dinspre nordul Africii. Valorile nocturne vor deveni pozitive in cea mai mare parte a tarii atingand chiar si 7-8 grade, iar maximele vor urca sambata si pana la 15-16 grade. De duminica insa vine din nou frigul. O noua masa de aer rece va scadea din maxime chiar si 6-7 grade. Nici precipitaþiile nu vor lipsi.
Astazi ne bucuram in continuare de o masa de aer cald, asa ca vremea se incalzeste. Dar nu scapam de ploi. Va ploua in sud-vestul, sudul si estul tarii si pe arii restranse si in rest. La munte, cel putin in prima parte a zilei, precipitatiile vin si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul insa nu depaseste nicaieri cote moderate, iar maximele sunt de-a dreptul generoase, cu valori de la 2 pana chiar spre 12 grade.

Statiunile montane se bucura si ele joi de ceva mai multe grade, dar cerul se pastreaza noros peste crestele montane, iar ploile, lapovitele si chiar ninsorile nu se opresc. Vantul insa nu trece de moderat, iar maximele ating chiar si pe Ceahlau valori pozitive. De la un grad pe Varful Toaca, mercurul urca spre 3 la Semenic, 5 la Paltinis si Sinaia cota 1500 si chiar 7 la Predeal.

Vineri ploile se mai raresc. Stratul de nori se subtiaza si soarele castiga teren. Doar in nord-vestul tarii probabilitatea de ploaie este inca mare. Ceata ins va fi un fenomen frecvent in regiunile extracarpatice, dar temperaturile continua sa creasca. Maximele vor trece de 10 grade in intracarpatic, urcand pana la 13, daca nu chiar 14 grade Celsius. Mai rece cu 7-8 grade se asteapta sa fie in orase ca Alexandria si Buzau, cu 7 grade la amiaza, si 6 la Suceava.

Dupa ce vineri ne vom zvanta, sambata ploile se intorc. Revin dinspre vest si acopera treptat o buna parte din tara. Mai ferite sunt doar regiunile sudice, Oltenia, Muntenia si Dobrogea. Aici vremea va fi frumoasa si maximele vor atinge aici varfuri de 16 grade la Giurgiu, Calarasi, Tulcea si Constanta. Maximele sunt mari peste tot insa, urcand la 8-9 grade in depresiuni si nordul Moldovei.

Dupa care duminica vremea se va raci din nou, nu insa atingand valorile din ianuarie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.