Sofatul ecologic

Sofatul ecologic

0 117

Iata ca a aparut o noua proba la examenul pentru obtinerea carnetului de conducere: sofatul ecologic.
Asa ca aceasta noua proba, mai ales in sufletelul celor mai emotivi, declanseaza emotii si mai mari la examenul de obtinere a permisului de conducere, si asta mai ales cand vine vorba despre proba de traseu. Modalitatea de testare a fost modificata de la inceputul saptamanii si daca primiti mai mult de 20 de puncte penalizare ati picat examenul cu glorie si sperante intr-o reusita viitoare.
Accentul se pune pe sofatul numit „ecologic”, adica nu agresiv, pentru ca poluarea sa fie minima.
Iata ce trebuie sa faceti pentru a conduce ecologic: trebuie sa demarati usor, sa nu bruscati masina si sa accelerati progresiv. Incercati sa consumati cat mai putin carburant ca sa nu poluati. Puteti sa pierdeti cate 3 puncte pentru fiecare manevra executata necorespunzator.
Schema mi se pare logica si, cu aceasta ocazie, omul isi dezvaluie si mare parte din caracter: omul este coleric, nervos, I se pare ca totul I se cuvine si ceilalti trebuie sa zboare in laturi din calea sa sau are bun-simt si finite in suflet, fiind de parere ca si aproapele are dreptul la viata normala.
Iar la categoria A, lucrurile par si mai complicate. Incepand cu 15 martie poligonul va fi mult mai mare, iar candidatul are de parcurs doua teste, cel obisnuit, la care se mai adauga o proba in care trebuie sa demonstreze ca poate frana, de exemplu, fara probleme la viteza de 50 de kilometri la ora.
Si iata cum ecologismul ne trage putintel de maneca pentru a ne indrepta si indruma spre civilizatie elanurile primitive.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.