Creste numarul de elevi din clase

Creste numarul de elevi din clase

0 165

Reforma din educatie continua, iar masurile ce trebuie adoptate in urma disponibillizarilor miilor de cadre didactice din intreaga tara continua si ele.
Inspectoratele scolare au propus cateva masuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Masurile vizeaza stabilirea obligatiei de catedra la 6 ore/saptamana pentru directori si directori adjuncti in fostele 8 judete pilot, organizarea claselor I, V si IX la limita maxima prevazuta de Legea invatamantului sau desfiintarea claselor cu predare in regim simultan.
Ministrul Educatiei, Daniel Petru Funeriu, a analizat masurile propuse de catre inspectoratele scolare pentru aplicarea OUG 114/2009. „Ordonanta 114 priveste eficientizarea cheltuirii banului public prin alocarea banului public per capita pe elev”, a explicat ministrul.
Cateva dintre propunerile inspectoratelor pentru eficientizarea cheltuielilor din bani publici sunt comasarea claselor paralele cu efective sub media prevazuta de lege, fara a se depasi numarul maxim de elevi la clasa, prevazut de legislatia in vigoare, reorganizarea centrelor bugetare sau efectuarea orelor de laborator tehnologic cu clasa intreaga, informeaza Realitatea.net.
De asemenea inspectorii au propus ca, in unitatile de invatamant vocational si liceele tehnologice in care exista clase paralele de elevi avand specializari/calificari diferite cu efective sub medie, efectuarea orelor de cultura generala cu clasa intreaga si separat numai a orelor de specialitate.
Asadar, clasele vor fi pline de elevi, zeci de elevi, inghesuiti cu un scop nobil: acela de a strange cureaua in vremuri de criza si de a face economii la bugetul de stat!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.