Proteste la Cotroceni

Proteste la Cotroceni

0 184

Circa 100 de personae au demonstrate ieri la Cotroceni, purtand, cu dedicatie, un cosciug si o cruce, ca totul sa fie crestineste.
Asfel, zeci de studenti, dar si alte categorii sociale, au protestat in fata complexului studenþesc Leu si la Palatul Cotroceni, nemultumiti de modul in care s-au desfasurat alegerile in sectiile speciale din centrele universitare. In timpul manifestatiei au izbucnit conflicte intre studenti si fortele de ordine. Mai multi studenti au fost ridicati de politisti si audiati, pentru ca nu aveau autorizatie pentru organizarea protestului. Studentii s-au plans ca au fost agresati de fortele de ordine, lucru infirmat insa de Jandarmeria Bucuresti, La acestia lovitul cu pulanul nu inseamna bataie, ci tehnologia productiei.
La scandalul de ieri dupa-amiaza din fata Palatului Cotroceni, aproape 100 de persoane au venit pentru a protesta impotriva realegerii presedintelui Traian Basescu si a fraudarii alegerilor prezidentiale.
Potrivit reprezentantilor Jandarmeriei, manifestantii nu aveau autorizatie pentru protest, acestia avand in schimb mai multe pancarte si un cosciug cu o cruce. Social-democratul Nicolae Banicioiu a declarat ca unii dintre studenti ar fi fost batuti brutal de fortele de ordine. Jandarmeria insa a infirmat acuzatiile.
Dintre protestatari, doua persoane au fost conduse la secþia 22 de politie dupa ce au incercat sa blocheze traficul, urmand sa fie amendate cu sume intre 10.000 – 50.000 de lei pentru participarea la actiuni publice neautorizate. In plus, jandarmii vor cerceta si participarea celorlalti manifestanti la tot tambalaul.
Presa centrala de miercuri scria ca la Cotroceni ar urma sa aiba loc astfel de proteste, o parte din ea sustinand ca in spatele lor s-ar afla liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.
Se poate, si nu vad nimic deosebit in asta. Ce, portocalii nu au procedat la fel cu alte ocazii? Iar repetarea protestelor nu m-ar mira si as socoti-o benefica. De data aceasta Basescu si gasca prea au sarit peste cal si au dovedit extrema nerusinare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.