Referendumul – un milion euro in plus

Referendumul – un milion euro in plus

0 163

Ministrul interimar al Internelor, Vasile Blaga, a anuntat ca, in urma deciziei Curtii de Apel Bucuresti, costul referendumului va creste cu aproximativ 4,1 milioane de lei, adica circa un milion de euro.

Blaga anunta, la la sfarsitul lui octombrie, ca stampilele, modelul timbrului autocolant si listele electorale permanente utilizate la referendum vor fi comune cu cele utilizate la alegerile prezidentiale, fiind redus astfel costul referendumului la aproximativ 6.107.000 lei, respectiv 1,45 milioane de euro.
In urma deciziei de ieri a Guvernului, costul referendumului pentru Parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari va ajunge astfel la aproape 2,5 milioane de euro.

„In acest moment, cine se prezinta la vot nu mai semneaza pe un singur tabel, va semna doua tabele. Unul pentru alegerea presedintelui – va primi buletinul de vot pentru alegerea presedintelui. Unul pentru referendum – va primi cele doua buletine pentru referendum. Dacã voteaza in sectii speciale, in strainatate, sau voteaza in urna mobila, va completa doua declaratii pe propria raspundere, ca nu a votat nicaieri nici pentru referendum, nici pentru alegerea presedintelui”, a explicat Blaga consecintele deciziei Curtii de Apel asupra modului de exercitare a votului.

„Din punctul meu de vedere respectam decizia de suspendare pe care am primit-o astazi (ieri, n.a.), n-o comentam, o aplicam. Eu cred ca procedura este mult mai greoaie”, a mai afirmat explicativ ministrul.

Sa vedeti acuma incurcaturi, cand ti se va spune, ca urmare a unor tabele tiparite in graba: “Tu pe alttabel esti”!
Dar, pana acolo, hai sa ne gandim un pic la cat se duce naibii din buget pentru o toana a lui Basescu. Nu este acesta un mare mincinos cand afirma ca e cu poporul? Cate nu s-ar fi putut face cu acesti bani! De aceea, ca oricarui tiran, i-a venit vremea sa fie imbarcat pe corabia care sa-l treaca, fara intoarcere, Styxul politic.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.